Gezellig, kleurrijk en emotioneel afscheid gay bar Queers

Marcel, Marcel, Marcel bedankt, werd maandagavond uit volle borst gezongen in gay bar Queers. Het was de laatste avond van het uiterst kleurrijke café dat is gelegen aan de Amstel 60. De gay bar sluit definitief de deuren vanwege een uitbreiding van het bovenliggende hotel. En dat betekende afscheid nemen. Met een lach en een traan, welteverstaan.

Vrije Tijd Amsterdam was twee uurtjes aanwezig bij de allerlaatste bingo van Peggy (Marcel Brunsveld) & Patty’s (Pieter Roberts), en constateerde dat niet het spel, maar wel de afscheidsmomenten vooral de boventoon voerde.

Afgeladen Queers

Het was mooi om te zien dat uitbater Marcel Brunsveld in een afgeladen Queers niet zichzelf prees, maar de loftrompet vooral uitdeelde aan zijn hard werkende medewerkers, en de mensen die hem hebben gesteund in zijn Amsterdamse ondernemerschap.

Zichtbare emotie

De ondernemer was zichtbaar geëmotioneerd, net als het overgrote deel van de aanwezigen in de kroeg. Vanaf het podium deed Marcel Brunsveld een oproep om vooral de lokale LHBTI horeca ondernemers te blijven steunen, en er werd gehamerd op het belang van diversiteit.

Hans Verhoeven

Gelukkig werd Marcel, onder het toeziend oog van gay activist Hans Verhoeven, door het barpersoneel en een hoop oprecht geïnteresseerde en veelal zichtbaar geëmotioneerde bezoekers, zelf ook nog veelvuldig en terecht in het zonnetje gezet.

Sjoerd Knops

Sjoerd Knops was één van die mensen die Marcel bedankte, met een mooi liedje vanaf het podium in Queers. De altijd vrolijke barman opent binnenkort onder aanmoediging van Marcel Brunsveld en het LHBTI uitgaanspubliek zijn eigen zaak in Amsterdam.

Marcel Brunsveld

Marcel Brunsveld en zijn team gebruiken deze week om de kroeg leeg te maken. Daarna gaat Brunsveld genieten van een vakantie. En bij terugkomst wacht misschien een nieuwe uitdaging in het ondernemerschap.

Geschreven door:

Gezellig, kleurrijk en emotioneel afscheid gay bar Queers

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl