Rock-‘n-Roll Football Club DVVA gastheer van stomende editie SoccerRocker
Blije gezichten tijdens SoccerRocker!
Op 18 maart start de inschrijving van het befaamde SoccerRocker bij DVVA. Het evenement zelf vindt plaats op 15 juni. Voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam een mooi moment om het artikel van Eelko Mink, geschreven na zijn bezoek vorig jaar, te her publiceren. Aarzel niet en schrijf je in, tenminste als je van gezelligheid houdt.
En, lees nog even het verslag van 2018, hieronder!
Rock-‘n-Roll Football Club DVVA gastheer van stomende editie SoccerRocker

SoccerRocker begon afgelopen zaterdag gemoedelijk, maar ontpopte zich in de late uurtjes in een episch headbangersball op de klanken van headliner Tusky.

Na het traditionele voetbaltoernooi op de velden van DVVA werd het langzaam drukker en drukker op het bescheiden terrein. Ondanks dat het festival bekender en groter wordt, blijft de huiskamersfeer behouden. Studenten, jonge stedelijke profs en oude rockers gaan hand in hand op de, voornamelijk, undergroundgitaarbandjes.

Rock-‘n-Roll Football Club DVVA gastheer van stomende editie SoccerRocker
SoccerRocker 2018. Foto: Eelko Mink

Vorig jaar verraste de organisatie met de legendarische helden van Claw Boys Claw, dit jaar mocht Tusky afsluiten. De band is een splintergroepering van John Coffey (je weet wel van dat biertje klemvast) en een volbloed stiefkind van The Offspring en Foo Fighters. Kortom: een garantie voor haar uit de kop headbangen en een massale pit in de kleine Beckenbauer-stage.

Maar er was meer. Surfiegarageblues van Mooon; heerlijk sfeerverhogend met een biertje in het gras. De extravagante dance-act Fata Boom die menig stoere voetballer een wat ongemakkelijk gevoel gaf. En het opzwepende Los Paja Brava, voor de vrolijke noot.

Rock-‘n-Roll Football Club DVVA gastheer van stomende editie SoccerRocker
Festivalorganisatoren van SoccerRocker. Foto: DVVA

Helaas hebben we niet alle acts gezien, er waren nog veel meer talentvolle en opkomende artiesten. Maar er moest natuurlijk ook nog gegeten en vooral gedronken worden. Er was immers een ‘uitgebreide food- & beer-lineup’, zoals de organisatie het zelf omschrijft.

Op de velden van de studentikoze voetbalvereniging bleef het nog lang onrustig na de laatste gitaarshows. De hardrockkaraoke kwam in de Nachtkantine abrupt ten einde, nadat de wilde menigte zichzelf niet meer in bedwang had op de klanken van Nirvana’s Smells Like Teen Spirit. Net als in de klassieke clip van de grungeband werd de set ‘gesloopt’ en was het laatst hoorbare de doffe knal van de box.

Het mocht de pret niet drukken. Ook dit keer weer een geslaagde editie van SoccerRocker op de graszoden van Rock-‘n-Rock Football Club DVVA. De naamsbekendheid neemt toe, steeds meer mensen ontdekken het pareltje tussen de wildgroei aan festivals. De sfeer blijft echter fijnschalig. Houden zo, tot volgend jaar!

Geschreven door: Eelko Mink

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Leuke en gezellige sportevenementen in Amsterdam 

VTA Agenda SockerRocker 2019