N1-terrein in Westpoort wordt toch geen evenemententerrein
Westpoort

N1-terrein in Westpoort wordt toch geen evenemententerrein

Het N1-terrein in het Westelijk Havengebied wordt toch niet verder ontwikkeld tot evenemententerrein. Wel mogen er dit jaar zes, in plaats van de standaard drie, evenementen met muziek plaatsvinden. Daarna krijgt het terrein mogelijk een andere bestemming, schrijft de Gemeente Amsterdam.

Het terrein kwam in 2016 in beeld als tijdelijke locatie

De Gemeente Amsterdam laat weten dat het terrein aan de Wethouder Van Essenweg in 2016 in beeld kwam als tijdelijke locatie voor (middel) grote evenementen in de stad. Door de afgelegen ligging veroorzaken festivals daar minder overlast voor omwonenden. En de stadsparken en andere drukke evenementenlocaties in de stad konden zo worden ontlast.

Geen extra investeringen om het terrein in te zetten als volwaardige evenementen locatie

Verder is te lezen dat het college van B en W nu toch heeft besloten om toch niet extra te investeren om het terrein voor de komende jaren te kunnen inzetten als een volwaardige evenementenlocatie. Dat is het gevolg van de snelle groei van de stad. Er wordt zo veel – en zo veel sneller dan eerder was verwacht – gebouwd in de stad, dat het terrein toch op korte termijn nodig is. Bijvoorbeeld als locatie waar Amsterdamse bedrijven die plaats moeten maken voor woningbouw naartoe kunnen verhuizen. Investeringen in het terrein om evenementen beter te kunnen faciliteren zijn daarom volgens het B en W niet rendabel.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: DJ Kimberlee Ramirez: ‘Deze munt had een prachtige keerzijde’