LIL PUMP, SAINT JHN, LOTTO BOYZ OA. NIEUWE NAMEN LINE-UP ENCORE FESTIVAL
Photocredits: AKAM REZAKHANI
LIL PUMP, SAINT JHN, LOTTO BOYZ OA. NIEUWE NAMEN LINE-UP ENCORE FESTIVAL

SAINt JHN is al jarenlang actief in de muziekwereld en schreef muziek voor onder andere Usher, Joey Bada$$ en Jidenna. Twee jaar geleden startte hij zijn solocarrière en zette hij zichzelf meteen in de schijnwerpers met het nummer ‘Roses’. Zonder dat hij een album had uitgebracht en zonder een label achter zich had hij al 50 miljoen streams in zijn achterzak zitten. Dit jaar bracht hij zijn veelbesproken debuut ‘Collection One’ uit, waarop hij laat horen hoe veelzijdig hij is als zowel rapper als zanger.

Thema ‘Culture Unites’

Het thema van Encore Festival is dit jaar ‘Culture Unites’, een statement dat kracht wordt bijgezet door een manifest geschreven door Massih Hutak. In de tekst die hij voor Encore Festival schreef pleit hij voor een krachtige viering van diversiteit. Omdat het ons niet verzwakt, maar juist versterkt en verbindt. De organisatie van Encore Festival wil hiermee benadrukken dat ze hun publiek omarmen en de veelzijdigheid van culturen als een onderdeel zien van hun festival.

“Bijzonder aan Encore Festival is dat de bezoekers eigenlijk de sterren van de show zijn. Daarnaast brengen ze allemaal hun eigen stijl, vibe en cultuur naar het festival en die harmonieuze mix maakt Encore uniek”, aldus de organisatie.

Huidige line-up:

LIL PUMP / MHD / J HUS / MR. EAZI / JACQUEES / SPICE / SAINt JHN / LOTTO BOYZZ / FLONTI STACKS / JACIN TRILL / EQUALZ / AMARTEY / ABSTRACT / WAXFIEND / PRIME / IRWAN / JULS / 4SHOBANGERS / SMP / ODIN / COLORFUL SS / MADBWOY / DRIVAH / CHAMOS / AFROLOSJES SS / SP / TLM / MAN!E / FLAVA / FULLSCALE / DIEUX PERE / D MASTA / CASSIVS / SOJUJU / SNELLE JELLE / KEVIN KOFFI / RICHER / CENKSON / CLAIRE LYONS / CYPRO / NIKKY ADRIANA / STEVE JOBBA / MARBOO / LEEROY

Over Encore Festival

Encore is van een wekelijkse clubnacht in de Melkweg uitgegroeid tot een internationaal erkend platform voor hiphop in de breedste zin van het woord met een jaarlijks festival, talloze mixtapes, foto-exposities en een eigen merchandise-lijn. Encore Festival legt de focus op zowel internationaal als lokaal talent en onderscheidt zich als festival door haar sterke ‘clubvibe’ die wordt gecreëerd door de combinatie van live acts en dj’s. Hoogtepunten op voorgaande edities van Encore Festival waren onder andere Migos, Tory Lanez, Rae Sremmurd, Joey Bada$$, Kehlani en Broederliefde. Met hun eigen talentenprogramma Encore Freshmen draagt Encore sinds jaar en dag bij aan het succes van hiphop in Nederland. Onder andere Yung Nnelg, Woodie Smalls en Amartey kwamen hieruit voort. Ook dit jaar werkt Encore Festival weer samen met MOJO. Deze samenwerking maakt het mogelijk voor Encore Festival om haar sterke positie in de festivalmarkt als hét hiphop- en R&B-festival van Amsterdam verder uit te bouwen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Encore skipt festival in 2019