Jonna Fraser is toegevoegd aan de line-up van Valhalla
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Jonna Fraser is toegevoegd aan de line-up van Valhalla

Jonna Fraser is toegevoegd aan de line-up van Valhalla als special live guest op zaterdag 23 december in de RAI Amsterdam. Eerder werd al bekend dat onder meer Fritz Kalkbrenner, Hot Since 82, Kölsch, Paco Osuna, Speedy J en Yellow Claw hun opwachting maken. De kaartverkoop voor Valhalla Festival gaat via www.valhallafestival.nl/tickets.

Met Jonna Fraser haalt Valhalla Festival één van Nederlands meest veelzijdige hiphopartiesten binnen, mede door zijn aparte stemgeluid. Vanaf zijn twaalfde houdt het genre hiphop hem al in zijn greep en hij heeft zich ook duidelijk laten beïnvloeden door soulmuziek.

Eind 2014 brengt Jonna Fraser zijn debuut EP ‘Maatje 45’ uit. De free download wordt goed ontvangen binnen de Nederlandse hiphop wereld. In februari van 2015 vertrekt Jonna met delegatie jonge rappers en producers naar Schiermonnikoog om muziek te maken. Dit leidt tot het album ‘New Wave’, dat tijdens het optreden op Lowlands met de gouden status wordt bekroond. De single ‘Hoog/Laag’ waar Jonna Fraser op mee doet, ontvangt bovendien de platina status.

In september 2015 tekent Jonna bij Noah’s Ark. Dit wordt gevierd met de release van de videoclip ‘Hoop Ellende’ met labelgenoot Hef, afkomstig van Jonna Fraser zijn ‘Alle Tijd’ EP. Met videoclip releases van ‘Simpel’ en ‘Ik Zag Je Staan’ met Ronnie Flex en Idaly (gouden plaat) gooit Jonna hoge ogen en claimt daarmee een plek in de Topdown Tour van Lil Kleine.

In april 2016 luidt de Zaandammer zijn nieuwe EP in met de release van de single en videoclip van ‘Do Or Die’ met Broederliefde. Zes weken na het uitbrengen ontvangt Jonna een platina award voor die single. Vervolgsingles ‘Motion’ en ‘Ik Kan Je Niet Laten’ werden in samenwerking met FunX op dezelfde dag uitgebracht in combinatie met een videoclip.

Valhalla Festival, dat voor het eerst plaats vond in 2012, is anders dan alle andere festivals. De RAI wordt ieder jaar omgetoverd met een wisselend thema waarbij deze zesde editie in het teken staat van een Circus of Myths. De zes stages staan ieder voor een eigen mythe binnen dat thema: The Samurai, The Maze, Atlantis, El Dorado, The Viking en de laatste stage is het domein van William the Owl, de verhalenverteller van Valhalla. De mythes worden belichaamd door gouden steden vol dromen, doolhoven om in te verdwalen en onwerkelijke onderwaterwerelden.

vrijetijdamsterdam.nl

Wij schreven al eerder een artikel over het Valhalla festival.