Grote namen treden op tijdens Kingsland Festival 2018 bij de RAI

Grote namen treden op tijdens Kingsland Festival 2018 bij de RAI
Kingsland Festival 2017 bij de RAI.

Grote namen treden op tijdens Kingsland Festival 2018 bij de RAI

De RAI in Amsterdam is op Koningsdag het toneel van de zesde editie van Kingsland Festival. Een indrukwekkende rij DJ’s en artiesten zoals Hardwell, Lost Frequencies, Sunnery James & Ryan Marciano, Ummet Ozcan en Yellow Claw draaien op de mainstage. Daarnaast maken ook Lil Kleine, Ronnie Flex, Sam Feldt en Brennan Heart hun opwachting.

Naast het festival in Amsterdam worden door organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events, ook edities in Den Bosch, Oldenzaal en Groningen georganiseerd. In alle steden zijn zowel openlucht als overdekte areas. Amsterdam kent als enige een hardstyle Stage.

In Amsterdam worden vier stages opgebouwd. Er is een stage gehost door TIKTAK, waar naast Lil Kleine en Ronnie Flex ook Broederliefde en The Partysquad hun opwachting maken. Op de Deephouse Stage, gehost door Spinnin’ Sessions, komen de mannen van Kris Kross Amsterdam en Sam Feldt de feestvreugde verhogen, terwijl Headhunterz en Brennan Heart de Hardstyle Stage met snoeiharde beats zullen vereren.

Vier locaties

In 2013 vond de allereerste editie van Kingsland plaats bij de RAI. Na deze succesvolle aftrap streek Kingsland ook neer in Den Bosch, Groningen en Twente. In de afgelopen vijf jaar groeide Kingsland uit naar het grootste eendaagse festival van Nederland. Grote sterren zoals Tiësto en Martin Garrix hebben in de afgelopen jaren op de stages van Kingsland gestaan.

Groningen, Oldenzaal en Den Bosch

Armin van Buuren is in het Stadspark in Groningen en Het Hulsbeek in Oldenzaal de headliner. In beide steden wordt hij bovendien vergezeld door Nicky Romero. De mannen zijn te zien op de mainstage, waar zo’n tien DJ’s zijn te verwachten. Hardwell reist op Koningsdag af naar de main stage in Amsterdam en naar De Pettelaarse Schans in Den Bosch. Hij krijgt in beide steden gezelschap van onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano en Yellow Claw.

TIKTAK en Spinnin’ Sessions

In alle vier steden wordt een stage gehost door TIKTAK, waar ruim baan wordt gegeven aan hiphop en urban. Lil Kleine gaat naar Amsterdam en Groningen, Ronnie Flex naar Amsterdam en Oldenzaal. De Jeugd van Tegenwoordig is in Groningen en Oldenzaal te zien, terwijl de mannen van Broederliefde afreizen naar Amsterdam en Groningen.

De Deephouse Stage, die wordt gehost door Spinnin’ Sessions, staat geprogrammeerd in Amsterdam, Groningen en Oldenzaal. Opvallend is daarbij de rol van Kris Kross Amsterdam, Sam Feldt, LVNDSCAPE en Mr. Belt & Wezol, want zij gaan naar alle genoemde steden.

vrijetijdamsterdam.nl