DJ’s zetten zich vrijwillig in voor Mini Kerst Circus Valhalla

Benny Rodrigues, Wouter S, Luuk van Dijk, Chris Stussy en Girls Love DJs toveren woensdag 13 december Boerderij De Gliphoeve in Amsterdam om tot een Mini Kerst Circus. De genoemde DJ’s slaan hiervoor de handen ineen met Valhalla Festival en de stichting 10,000 HOURS omdat zij vinden dat iedereen een mooi kerstfeest verdient.

Armoede

Uit onderzoek van de Kinderombudsman is gebleken dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede. Valhalla en 10,000 HOURS zetten zich daarom samen in voor kinderen met een sociaal economisch kwetsbare achtergrond uit Amsterdam Zuid-Oost waarbij iedereen welkom is bij het Mini Kerst Circus.

Mini Kerst Circus

De kinderen kunnen zich door middel van verschillende circus-workshops bekwamen in acrobatiek, bal lopen, schminken, steltlopen, jongleren, ton lopen, dansen en balanceren. Samen zullen zij een circusshow geven om te laten zien wat zij geleerd hebben en het Mini Kerst Circus compleet te maken. Daarnaast zal niemand met lege handen naar huis gaan aan het eind van de dag.

Stichting 10,000 HOURS

Valhalla Festival, waar de DJ’s op 23 december hun opwachting maken, werkt al een paar jaar samen met stichting 10,000 HOURS. De missie van 10,000 HOURS is om vrijwilligerswerk vanzelfsprekend te maken binnen de dance community. Sinds 2010 is er meer dan 50.000 uur vrijwilligerswerk gedoneerd en de meter loopt nog steeds.

Kwetsbare mensen

Samen met festivals, DJ’s en bezoekers zet de organisatie zich in om tijd te doneren aan maatschappelijke projecten en de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Uur voor uur doneert 10,000 HOURS tijd aan natuur, kansarme kinderen, kinderen met een verstandelijke beperking, eenzame ouderen en daklozen.

Valhalla vrijwilligers

Vorig jaar hielpen Girls Love DJ’s, Juan Sanchez, Olivier Weiter, Mr Belt and Wezol, East and Young, ANOTR en Prunk mee om samen met 10,000 HOURS en de Valhalla vrijwilligers een onvergetelijk kerstfeest te bezorgen voor deze kinderen. Bij eerdere projecten van 10,000 HOURS waren onder anderen Nicky Romero, Seth Troxler, Brennan Heart en Duncan Stutterheim betrokken om uren te doneren aan de maatschappij.

Circus of Myths

Valhalla Festival, dat voor het eerst plaats vond in 2012, is anders dan alle andere festivals. De RAI wordt ieder jaar omgetoverd tot een eigen thema. Bij de zesde editie, op zaterdag 23 december, staat het thema Circus of Myths centraal. De zes stages staan ieder voor een eigen mythe binnen dat thema: The Samurai, The Maze, Atlantis, El Dorado, The Viking en de laatste stage is het domein van William the Owl, de verhalenverteller van Valhalla. Onder andere Fritz Kalkbrenner, Hot Since 82, Kölsch, Paco Osuna, Speedy J en Yellow Claw zullen deze nacht hun opwachting maken.

vrijetijdamsterdam.nl

Video: Valhalla Festival 2016

Gerelateerde artikelen:

Jonna Fraser is toegevoegd aan de line up van Valhalla 2017 

FRITZ KALKBRENNER, KÖLSCH EN YELLOW CLAW NAAR VALHALLA FESTIVAL

KNALLEND RICHTING DE KERST MET VALHALLA FESTIVAL 2017