Ondernemer Rens Bekkers: “Wij willen vleesetend Amsterdam veroveren”
Credits: Queens

Ondernemer Rens Bekkers: “Wij willen vleesetend Amsterdam veroveren”

“Wij willen vleesetend Amsterdam veroveren met heerlijke Beyond Burgers. Honderd procent plantaardig welteverstaan en te vergelijken met een echte vleesburger qua textuur, smaak en geur”, aldus ras-ondernemer Rens Bekkers over zijn Queens, het nieuwe virtuele restaurant van de hoofdstad, dat onlangs in de Jordaan via Deliveroo en Uber Eats ‘de deuren’ opende.

Met een delivery-only concept speelt Queens in op de steeds populairder wordende maaltijdbezorging in Nederland. Queens is zeven dagen per week van 11.00 tot 23.00 uur geopend. Er wordt bezorgd in de Jordaan, de binnenstad, de Pijp, Baarsjes en Oud-West in een straal van 2,5 kilometer uit het hartje van de Jordaan.

De burgers van Beyond Meat, die als vleesburgers ruiken en proeven, zijn ‘over komen waaien’ uit de Verenigde Staten. Daar zijn de burgers immens populair en hebben zelfs Bill Gates, Richard Brandson en Leonardo di Caprio in het succesvolle product geïnvesteerd.

“Wij zijn het eerste Beyond Burger – only restaurant in Amsterdam”, aldus een trots vertellende Rens Bekkers aan het begin van ons gesprek. Op het menu van Queens staan zes type burgers, waaronder een BBQ burger, een Cheeseburger en een Kimchi-burger met wasabi mayonaise. Als bijgerecht adviseert Queens een ´loaded´ fries. Natuurlijk kun je ook de´plant-based´ bananen milkshake niet laten staan. Alles wat je proeft bij Queens is volledig plant-aardig en vrijwel niet van traditioneel te onderscheiden”, aldus Rens Bekkers.

Queens is onderdeel van Bright Kitchen, een keuken in hartje Jordaan, waar ze momenteel acht virtuele restaurants mee runnen. “Het bereiden van een bestelling duurt maar tien minuten. De bezorgsnelheid is afhankelijk van de bezorgers. Maar, het duurt niet langer dan twintig of dertig minuten voordat de bestelling bij de klant thuis bezorgd is. Een bestelling die lekker warm is bij aankomst, zodat mensen er direct van kunnen genieten.”

En dat kan Vrije Tijd Amsterdam na vrijdagavond beamen. We deden onze bestelling om kwart voor zes ’s avonds en nog geen 25 minuten later arriveerde onze burgers en bijgerechten terwijl het geheel nog heerlijk warm aanvoelde.

Onze bestelling bestond uit twee burgers. The Swiss Queen Mushroom and Cheese & The Queen of Korea. En man, man, man, wat een heerlijke sappige burgers, zeg! Als bijgerecht hadden we lekkere Fries en Crispy Potato Wedges en de befaamde Banana Milkshake.

Ondernemer Rens Bekkers: “Wij willen vleesetend Amsterdam veroveren”

“En omdat we onze burgers bezorgen tot aan je woonkamer, vinden we het essentieel dat ook de bezorgers in de bediening gelukkig zijn. In het virtuele restaurant kunnen de bezorgers plaatsnemen op een stoel en staat er een glaasje limonade en een glaasje water voor ze klaar. De burgers worden ook pas van de grill gehaald wanneer de bezorgers binnen zijn, om ervoor te zorgen dat de burgers zo vers mogelijk bij de gasten thuis aankomen”, aldus Bekkers.

“De Beyond Burgers importeren we vanuit de US waar ze een enorme hype zijn. We verwachten dat dit ook in Nederland enorm populair gaat worden. We mogen de naam gewoon gebruiken en de hele strategie rondom de burgers wordt door ons zelf bedacht. We spelen in op de markt waarbij we merken dat vleeseters steeds minder echt vlees willen eten. Dat is vooral uit milieu overwegingen. Daarnaast groeit de nieuwe generatie op met veganistisch eten. Er is wereldwijd een stijging van 17 procent m.b.t. veganistische gerechten. Los daarvan smaken de burgers vooral heel erg lekker.”

“Als ik een keuze moet maken welke burger het lekkerste is dan kies ik voor de Koreaanse burger. Een product om je vingers bij af te likken. Zo lekker gewoon. De burger wordt bereid met ingrediënten die door een in Amsterdam wonende Koreaan zijn voorbereid.

Op de vraag van Vrije Tijd Amsterdam of Rens zijn hart meer bij de burger of het ondernemerschap ligt is zijn antwoord: “Het ondernemerschap dat vind ik het allermooiste. Maar, daarvoor is het belangrijk dat je product of dienst goed is. En dat is bij de Beyond Burger het geval. Ik sta daar voor de volle honderd procent achter”, laat de ondernemer tenslotte aan ons weten.

vrijetijdamsterdam.nl