Café Sarphaat: een plekje waar je lekker kunt lunchen
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Café Sarphaat: een plekje waar je lekker kunt lunchen

Wat een fijne gedachte is het toch dat als je meegesleept in de drukte der aller dagen kunt terugvallen op een plekje waar je lekker kunt lunchen, dineren of borrelen en gezellig kunt kletsen met vrienden of familie. Maandagmiddag was het zo’n drukke dag en besloot ik zo rond de klok van één te gaan lunchen bij Café Sarphaat in de altijd gezellige buurt: ‘De Pijp’.

Ondanks de datum van 21 januari kon je maandagmiddag heerlijk zonder jas (wel met trui) plaatsnemen op het terras op de Ceintuurbaan. Vanzelfsprekend was er nog geen personeel die opdracht had gekregen zich permanent op het terras te richten, maar toen ik binnen bij de vriendelijke ober mijn bestelling had gedaan en ongeveer tien minuutjes in het zonnetje had zitten wachten met een lekker munttheetje op mijn tafeltje, werd mijn broodje netjes naar me toe gebracht.

Ik had het ‘broodje beef’ gekozen op een warme geroosterde ciabatta en die smaakte goed, zeg. Het broodje lag in twee delen op het bord, de stukjes beef verdeeld, wat groenten om de boel op te vrolijken en de smaak te verfijnen en wat pittige saus in kleine beetjes verdeeld over het bord. Een los bakje met frisse saus werd apart geserveerd om de smaken ietwat op elkaar af te stemmen en dat is de dienstdoende kok goed gelukt. Chapeau.

Geen sterrentent, maar top om tussen de middag of ’s avonds een bezoekje aan Café Sarphaat te brengen en een leuke middag of avond te hebben.

Rik Verkaik

vrijetijdamstedam.nl

Lees ook: Vegan Junk Food Bar in de Reguliers is prima vertoeven