Samenwerking tussen Restaurant Taiko en FEBO tijdens Hotelnacht 2019
Het mooie nieuwe duo! Photo: Spice PR

Samenwerking tussen Restaurant Taiko en FEBO tijdens Hotelnacht 2019

In de nacht van 19 op 20 januari organiseert Hotelnacht voor de zevende keer het jaarlijkse evenement waarbij tientallen hotels in Amsterdam ’s nachts hun deuren openen en voor de Hotelnacht-bezoekers een unieke ervaring neerzetten. Tijdens de aankomende editie werkt restaurant Taiko in het Conservatorium hotel samen met fast service formule FEBO wat zich in een unieke culinaire en ambachtelijke samenwerking als nooit tevoren uit.

Een authentieke FEBO-snackmuur in het chique Conservatorium hotel

Tijdens Hotelnacht 2019 zijn bezoekers welkom in Tunes Bar om de culinaire kwaliteiten van de Taiko keuken ’s nachts te ervaren. Met FEBO als partner voor deze samenwerking, komt er een authentieke FEBO-snackmuur in de bar waar van 22:00 tot 00:00 uur de onderstaande gerechten uitgehaald kunnen worden met de te verkrijgen Conservatorium-munten:

Een limited-edition Taiko x FEBO langoustine frikandel met groene curry, truffel, saffraan en chopped Ketel1 cubes. De speciale langoustine frikandel zal ook gedurende het weekend van 11 tot en met 13 januari beschikbaar zijn bij FEBO op het Stadionplein.

Wagyu burger met radicchio en echte FEBO-grilsaus op een vers sesambroodje

Ketel1 serveert speciaal voor deze gelegenheid een mini Ketel1 milkshake als welkomstdrankje. Ook kun je een foto maken in de speciale Taiko x FEBO photobooth met de kenmerkende FEBO fashion items.

‘De samenwerking tussen Taiko en FEBO is voor mij een ultieme culinaire ervaring waarbij passie voor kwalitatief eten en liefde voor de ambacht centraal staan. Ik ben opgegroeid met de FEBO op het Stadionplein en altijd groot fan geweest. Wat niet veel mensen weten, is dat FEBO dagelijks alle snacks vers maakt. Ook gebruikt FEBO veel lokale ingrediënten die de producten puur, eerlijk en ambachtelijk maken. Dit soort bedrijven support ik daarom ook erg graag’, aldus executive Chef Schilo van Coevorden.

Er vindt zondag een ultieme en overheerlijke brunch plaats

’s Nachts niet de gelegenheid gehad om langs Tunes Bar te komen? Geen zorgen, want op zondag 20 januari ben je van harte welkom van 11:00 tot 13:00 uur in de Tunes bar voor de ultieme hangover brunch. Op het menu zullen de volgende gerechten staan: Ketel1 Bloody mary, Febo wagyu burger, Truffel en foie kroket, Eggs benedict, Oysters with mignotte, Salted caramel lava cake, Tropical fruit salad, Ketel1 Espresso martini

Over Taiko restaurant

Een ode aan de mooie smaken en texturen uit het Verre Oosten, dat is chef Schilo van Coevordens Taiko restaurant in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Net zoals vroeger toen Taiko ooit het drumlokaal van het Conservatorium Amsterdam was weerkaatst ook nu het ritme van de drum tegen de wanden, want elke vrijdag- en zaterdagavond is er in Taiko restaurant een live percussionist met een Taiko.

FEBO is ontstaan uit 100% passie voor het ambacht

FEBO is ontstaan uit 100% passie voor het ambacht. Met liefde voor het product, de traditie en de mensen achter het merk weet de familie De Borst al sinds 1941 menigeen te verrassen met de smaak en de constante kwaliteit van de FEBO producten. Alle ingrediënten die FEBO gebruikt, komen van lokale leveranciers waarbij samen ondernemen en zorg voor een product met een top kwaliteitsniveau voorop staat. Met verse groenten, kwalitatief vlees van runderen uit de buurt van Abcoude en de beste specerijen uit Helmond. Alle snacks worden dagvers gemaakt, wat betekent dat alle snacks om 12:00 uur bij de 73 FEBO-locaties in Nederland klaarliggen. Verser kan dus niet!

vrijetijdamsterdam.nl