Onalledaagse dinerbeleving bij een elegant Burlesque in de Amsterdamse Regulierdwarsstraat

“Ze hebben geen reservering binnen gekregen”, zag ik zaterdagavond vanuit mijn ooghoek binnen komen via het scherm van mijn telefoon. Oh nee, dacht ik, het zal toch niet waar zijn. Het liep al niet soepel op bepaalde vlakken de laatste dagen en dus kon dit er ook nog bij. Na een kleine speurtocht in mijn digitale ‘postvak’ werd hetgeen ik vreesde bevestigd en had ik inderdaad op 11 maart 2018 gereserveerd, de dag van boeken en niet op de bewuste zaterdag 24 maart 2018. Shame on me.

Maar goed, met het schaamrood op de kaken, trippelde ik stiekem toch via de rode loper die voor Burlesque ligt uitgerold naar binnen, werd direct netjes mijn jas aangenomen, konden mijn twee vrienden aan de bar nog lachen, en meldde de vriendelijke jongeman van de bediening na mijn excuses dat het geen enkel probleem was en dat ze een oplossing hadden bedacht waardoor we toch konden genieten van een mooie avond. Na een drankje aan de bar werden we begeleid naar een tafeltje aan de kant van het raam waar je met je hoofd op schoenhoogte van de Regulierdwarsstraat zit en dus aan één kant van de tafel zo de ‘roze’ straat inkijkt en vanaf de andere kant de horecazaak tegemoet ziet. Als je ergens kleurrijke mensen voorbij ziet wandelen dan is het wel in de straat waar Burlesque gevestigd zit.

Zelf keek ik rechtstreeks het restaurant in dat uit drie dinergedeeltes bestaat. Twee naast elkaar met een muur er tussenin en bovenin een gedeelte via een trap bereikbaar is. Geleid door één trap ga je naar boven het pand in, die ruimte is niet toegankelijk voor publiek. De andere trap loopt naar beneden en begeleid je naar de toiletten. Geen staan urinoirs maar hokjes met toiletten voor alle genders. Aan de onderkant van de trap naar boven zit een podium met aan beide zijkanten een grote en kleine bar.

In de show en diner delen van het etablissement tref je een stijlvol interieur verwijzend naar het oude Parijs. Enkele tipjes van de sluier zijn dat de muren zijn ‘gekleed’ in de stijl van Moulin Rouge en er spiegels zitten op zeer bijzondere plekken waar je ze niet verwacht.

Een jarige job werd door Burlesque in het zonnetje gezet. YouTube credits: vrijetijdamsterdam.nl 

Eén keer eerder, op een woensdagavond had ik er al heerlijk gegeten, maar omdat de drag showdiners op vrijdag en zaterdag plaatsvinden voelde het na die avond als een niet vervelende verplichting om in het weekend eens terug te keren. In het weekend wisselen diners en performances elkaar af en wordt de avond afgesloten als een ware clubnacht met DJ die vanachter de ruime bar zorgt voor lekkere lounge muziek.

En wij, mijn twee vrienden en ik, wij genoten van een heerlijke avond en werden op onze wenken bediend door de bediening. Lekkere gerechtjes, drie stuks met na elke ronde een super leuk optreden van een mooie dragqueen met heerlijke stem, die samen met de twee mannelijke en vrouwelijke dansers het publiek uitstekend wisten te vermaken. Ze werden na afloop samen met de chef-kok door het publiek nog terecht bedankt met een groot applaus. Die toeschouwers bestonden trouwens niet alleen uit homo’s, alles zat door elkaar heen en had lol met elkaar. Dat is ook wat ze willen bij Burlesque las ik laatst op de website van het restaurant. Iedereen is welkom en iedereen mag zich thuis voelen.

VTA genoot samen met de bezoekers van een heerlijke stem. YouTube credits: vrijetijdamsterdam.nl 

Het klappen na afloop was ook voor de bediening. Drie stuks leuke bediening welgeteld, voor drie gedeeltes, en toch kregen we ze, een dame en twee heren, doordat ze rouleerden alle drie te zien aan onze tafel. Goede service met een leuk praatje aan de tafel.

Ook had ik mooi zicht op de twee barmannen die met leuke blik richting de toeschouwers keken en voor de drankjes zorgden. Ze werden vergezeld door een DJ die na afloop van de show en diner met zijn klanken zorgde voor een spetterende afsluiting.

Iedereen kreeg na afloop terecht applaus. YouTube credits: vrijetijdamsterdam.nl

Ja, mijn vrienden en ik verlieten met een voldoen gevoel Burlesque. Wij waren ingepakt en kunnen het iedereen die een leuke avond wil hebben met een lekker diner en een hoop entertainment in een chique setting van harte aanraden om een bezoekje te brengen aan Burlesque.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl