DJ NINA: ‘Ik ben fans én supporters super dankbaar’
DJ NINA

Muziekartiest NINA is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse nachtleven. De hardwerkende dj, producer, mc én muziekliefhebber draait bijna dagelijks een Amsterdamse nachtclub plat en staat ook geregeld op een festival achter de draaitafels. Vrije Tijd Amsterdam interviewde NINA over haar muzikale missie en blikte terug op het afgelopen jaar.

Ongeveer een jaar geleden vroegen we je naar het hoogtepunt van 2018. Je noemde de set die je dat jaar draaide tijdens het Milkshake Festival. “Het dak zat er nog maar net op”, liet je weten. Nu zijn de lezers van vrijetijdamsterdam.nl natuurlijk reuze benieuwd naar jouw hoogtepunt in 2019?

“Hey daar zijn we weer, hartstikke leuk! Dit jaar stond ik weer op Milkshake, maar wel een grotere stage en zonder dak hahaha.. het was me er weer eentje hoor! Daarnaast heb ik in 2019 enorm veel leuke boekingen gehad dus ik denk bij elkaar dat ik de groei van mijn carrière een hoogtepunt vindt, de groei aan liefhebbers/fans & supporters is enorm gegroeid waar ik héél dankbaar voor ben.”

In welke Amsterdamse nachtclub draaide je het afgelopen jaar de meeste dj sets?

“Nou, ik denk dat ik in Amsterdam bijna wel in elke club gedraaid heb, maar afgelopen jaar toch wel het meeste in Club NYX, love it!”

Heb je de afgelopen jaarwisseling met oliebollen op de bank meegemaakt of heb je ergens in het Amsterdamse nachtleven het publiek vermaakt?

“Om eerlijk te zijn heb ik een rot NYE gehad door de enorme mist op de snelwegen, ik had 3 hele leuke boekingen in Amsterdam, Arnhem & Enschede. Op een gegeven moment reden we met code rood in een soort mist wolk met 35km p/u op de snelweg, we konden echt niks meer zien..hierdoor was mijn leuke NYE gevoel wel verpest door de angst, mede omdat tijdens NYE een boeking afzeggen een NoGo is, zonder m’n tourmanager van die dag was dit niet gelukt. Maar als het Nederlandse weer even had meegewerkt had ik een top avond gehad. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen of gewoon een keer lekker thuis met oliebollen en champagne, we will see!”

Heb je jezelf het afgelopen jaar op muzikaal gebied kunnen ontwikkelen en heb je progressie geboekt? Hoe uitte zich dat?

“Ja zeker, het werkt überhaupt zo hoe vaker je iets doet hoe beter je erin wordt, zo ook met draaien. Na weer een jaar vol boekingen blijf ik mezelf ontwikkelen op alle vlakken! Headlinertje aan het worden hoor 😀

En op de valreep van 2019 m’n eerste EDIT kunnen uitbrengen! Super trots op het resultaat (Tones and I – Dance Monkey NINA. Edit) Deze EDIT liep zo goed, tijdens de promotie hebben meer dan 300 liefhebbers & dj’s hun mail adres in mijn dm gegooid, dit heeft me zeker een week dag en nacht bij elkaar gekost om alles te noteren en te verzamelen. Maar op het moment is de EDIT te beluisteren op Youtube met de download link in de beschrijving! Enjoy it :D”

Hoe was Vodka Woensdag The Hangover Edition XXL?

“Goh daar moet je eens heen! De XXL edities van Vodka Woensdag overtreffen veel club avonden, Vodka is 2,50 & entree is gratis.. dan weet je het wel, gekkenhuis!!”

Wat hoop je in 2020 te bereiken?

“In 2020 ga ik mijn 5e jaar in als dj. Eigenlijk vind ik het gek om mezelf alleen dj te noemen omdat ik artiest eerder bij me vind passen, ik draai zeker weten heel vaak en dat vind ik fantastisch om te doen, maar daarnaast ben ik ook actief als MC, muziek producer en vind alles daar omheen te gek.

Muziek produceren ga ik me in 2020 echt meer op focussen. Ik kijk er naar uit om nieuwe edits uit te brengen en ga daarnaast echt met eigen muziek aan de slag, verwacht veel gig’s, dus blijf me vooral boeken “cuz I will make that party rock!”

Op welke feesten ben je voor 2020 al geboekt?

“Ik kreeg toevallig gister door dat ik weer op Latin Village sta in 2020. Maar ook de club boekingen in heel NL gaan gewoon zoals vertrouwd weer door. Waar ik ook weer veel zin in heb is de Vrijmiboot, die vaart de hele zomer door. In 2017 heb ik veel in België gedraaid. Misschien dat ik dat ook weer ga oppakken dit jaar.. Maar, waar ik trouwens echt op hoop is een zomer tour! In 2018 heb ik een tour op Mallorca en Ibiza gedaan en dat smaakte echt naar meer. Het lijkt mij erg leuk om dit jaar een tour doen op plekken zoals Lloret, Cherso, Mallorca.. eigenlijk alles weetje wel.”

Amsterdam nam in 2019 afscheid van The Sugar Factory en Club Claire. Heb jij nog leuke herinneringen aan deze nachtclubs?

“Gek genoeg ben ik één van de weinige Amsterdammers die niet zoveel had met The Sugar Factory. Claire heb ik wel gedraaid maar die club is zo vaak veranderd. Nu is het wel de heerlijke Oliva waar ik al twee top avonden heb mogen draaien. Ik denk trouwens dat Oliva een blijvertje is! Laten we het hopen!”

Welke Amsterdamse nachtclub gaat het dit jaar helemaal maken?

“Lees hierboven “Oliva”, de nieuwste aanwinst van de stad. Maar, ik zet ook in op Club NYX.. Deze club is naar mijn mening één van de best lopende clubs in Amsterdam. Maar het leuke aan deze stad blijft dat we enorm veel mogelijkheden aan clubs hebben en voor ieder wat wils. Toppertjes als Paradiso, AIR, Jimmy Woo, Bitterzoet, Melkweg én nog veel meer toffe locaties. ik hou echt van me stad!”

Nog iets toe te voegen?

“Ik werk iedere dag hard aan mijn carrière en ‘the only way is UP’, dus veel liefde naar mijn supporters en volgers! Super tof als jullie mijn muziek blijven ‘streamen’, mij blijven volgen via social media, doorgaan met ‘liken’ en ‘comments’ blijven geven onder de posts. Dat vind ik echt top. Mijn social media kanalen gaan dankzij mijn trouwe fans ieder jaar weer harder.

Ik zal op mijn beurt mijn best blijven doen om het uitgaanspubliek te vermaken met muziek! Niet op de laatste plaats veel liefde voor alle organisaties die me boeken, geboekt hebben en in de toekomst zullen gaan boeken.

Ten slotte voor iedereen: Let’s make a party to remember en leuk als jullie me gaan volgen op instagram: dj.nina.official 😀

Much Love!

Interview door:

DJ NINA: ‘Ik ben fans én supporters super dankbaar’

Rik Verkaik

LEES OOK:

Het verhaal achter nieuwe clubnacht: Sweetie Darling

vrijetijdamsterdam.nl