DJ Cenkson: “Hoogtepunt is mijn debuut bij Mysteryland geweest”

DJ Cenkson:
Foto: © DJ Cenkson

“Het hoogtepunt van mijn carrière is mijn debuut bij Mysteryland geweest”, vertelt DJ Cenkson tijdens het interview met Vrije Tijd Amsterdam. VTA stelde een aantal vragen aan de ambitieuze dj, producer en muziekliefhebber.

Waar ben je geboren en getogen?

Geboren en getogen in Den Haag en ik woon in het hartje van de stad.

Welke muziekgenre(s) draai jij het meest? Welke stijl licht het dichtst bij je?

De muzieksmaak die ik heb ligt breed. Ik probeer daarom ook zoveel verschillende genres en muziekstijlen in m’n sets te verwerken en die ook met elkaar te combineren. Van Afro, Latin,
Caribbean, HipHop en R&B tot House, Moombahton en ga zo maar door. Maar mijn passie ligt toch wel bij HipHop muziek.

Wat is het verhaal achter jouw dj naam?

Cenkson is de bijnaam die ik op de middelbare school kreeg van een van m’n beste vrienden. Toen ik een artiesten naam moest bedenken is het Cenkson geworden.

Wat was het tofste feest waar je in de afgelopen tijd hebt opgetreden?

Het tofste feest waar ik in de afgelopen tijd heb opgetreden was bij het feestje van Bizzey ‘Doe Je Dansie’ tijdens Carnaval. Shout out naar Bizzey!

Wat is het hoogtepunt in je carrière als dj?

Het hoogtepunt van mijn carrière is mijn debuut bij Mysteryland geweest. Dat is wel één van m’n hoogste doelen geweest die ik mezelf stelde aan het begin van mijn carrière. Veel dank aan Vunzige Deuntjes die me de kans hebben gegeven om deze droom te realiseren.

Ben je in het dagelijks leven alleen maar met muziek bezig?

Jaa zeker wel voor het grootste gedeelte. Ik ben nu ook docent bij DJ2BE een DJ School in Den Haag, wat ik doordeweeks overdag doe en wanneer ik dat niet doe besteed ik het grootste deel van m’n tijd aan het door ontwikkelen in muziek. Dus denk daarbij aan het maken van beats, alle nieuwe muziek bijhouden en natuurlijk uren achter de draaitafel maken.

Wat is de grootste blunder die je als dj ooit hebt begaan?

Ik draaide een tune die ik 2 tracks geleden had gedraaid nou dat was ongemakkelijk niemand begreep het. Bleek dus dat de hot cues van 2 tracks geleden nog geladen waren op de cd speler.

Heb je een ultieme dj droom op het gebied van een feest/festival waar je echt nog eens zou willen draaien?

Coachella, Tomorrowland, Woo Hah, Rolling Loud, Ultra Music. Ik zou Azië en Zuid Amerika van m’n bucketlist willen afvinken en een residentie in Las Vegas zou ook ziek zijn.

Wat zou je aan een beginnende dj meegeven?

Hou de passie hoog en blijf leergierig met alle elementen van muziek, anything is possible.

Heb je muzikale ambitie? Wat zou je in de toekomst willen bereiken?

Ik probeer mezelf nu te ontwikkelen als producer. Daarnaast zou ik heel graag mee willen doen aan de Redbull Thre3style World DJ Championship en naar dat niveau wil ik mezelf als DJ ontwikkelen.

Heb je nog iets toe te voegen?

Ik wil iedereen sterkte wensen betreffende heel de situatie met COVID-19. Dit zijn moeilijke tijden hou jezelf sterk, ga niet naar buiten als het niet nodig is en hou 1,5 meter afstand van elkaar. Tot slot wil ik jullie bedanken voor dit interview. Het heeft me motivatie en positiviteit gegeven.

Reactie: Dat is mooi om te lezen, keep up the good work!

Interview door:

Rik Verkaik

Vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Cliffie Square: “De Berghain heeft nog dat ultieme mystieke clubgevoel”