Parel binnen hardere stijlen niet meer in Sporthallen Zuid

“De parel binnen de hardere stijlen is niet meer. Althans, niet meer in de Sporthallen Zuid ”, aldus één van de trouwe bezoekers van Pandemonium. Het kneiter harde dance-event beleefde zaterdag in Amsterdam, tot teleurstelling van vele gabber fanaten, haar sloteditie in de Sporthallen Zuid. Reden: ‘De Gemeente Amsterdam wil niet langer plek bieden aan evenementen in de sporthal. De organisatie is op zoek naar een nieuwe locatie’, is te lezen in een bericht van de organisatie.

Pandemonium is één van de grotere hardcore events in de wereld. Sterker nog, sommige beweren zelfs dat het wereldwijd het aller grootse hardstijl feest is. Gabbers vanuit de wereld vlogen de voorbije jaren naar Nederland met als eindbestemming de sporthallen zuid in Amsterdam.

En het was zaterdagmiddag in de stad een mooi (laatste) gezicht om groepjes gehuld in ‘old skool’ Australian traingspakken, air max, thunderome bombers en kale koppen, door de stad heen te zien lopen in hun voorbereiding richting een nacht hakken in dé hardcore tempel in Zuid.

“Het was als vanouds een gekkenhuis. Hakken en stampen van het begin tot het eind. Balen dat het uit de stad weg gaat want hier heeft het feest echt mooie dingen neergezet”, aldus de trouwe bezoeker van Pandemonium.

Waar het hardcore event een vervolg gaat krijgen is tot op heden nog niet bekend gemaakt.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam