Onafscheidelijk G-Team duo Thijs & Peter toch echt uit elkaar
Peter en Thijs. Photocredits: RK Photography Jacket by Studio Sabine staartjes

Onafscheidelijk G-Team duo Thijs & Peter toch echt uit elkaar

Bijna onwerkelijk maar toch de waarheid. Thijs en Peter, in het Amsterdamse nachtleven vooral bekend als het magische DJ-duo van The G-Team gaan na een samenwerking van bijna negen jaar uit elkaar. “After almost 9 years of DJ’ing, hosting and having the best time ever together, the time has come to explore our solo ways from 2019. This isn’t a sad goodbye, we are still sisters and close friends. Take a look back in pictures below and join us for a few more shows in 2018. Our last show together will be in January 2019 and you’re invited”, werd onlangs door één van de twee via de social media naar buiten gebracht.

Een klein tipje van de sluier waar de twee vrienden hebben opgetreden

De twee schitterde dit jaar onder meer tijdens Pride op de Dam, het Homomonument, Superball en de straatparty tijdens de Pride in Utrecht. Dit rijtje is maar een klein tipje van de sluier als je in de reeks met Nederlandse events duikt, waar het tweetal een show heeft weggeven om maar te zwijgen over de mooie momenten die het publiek heeft gekend tijdens de optredens in landen zoals Spanje, Zwitserland en Duitsland.

Credits YouTube / DJ Mag NL – Interview The G-Team in 2013

Peter en Thijs zijn begonnen aan hun afscheidstournee

Inmiddels lijken de meeste mensen ervan doorgedrongen dat de beslissing om te splitsen onafwendbaar is en zijn Peter en Thijs volop begonnen aan hun afscheidstournee. Zondag stonden ze belangeloos op het podium in de Utrechtse EKKO bij het ‘#wijzijnhetzat’ event dat als doel had geld ophalen voor de grote landelijke ‘empowerment en awareness campagne’ in strijd tegen homofobie.

Relaties tijdens optredens opgebloeid en op de klippen gegaan

Er zijn ongetwijfeld stelletjes die dit artikel lezen en denken “Hey weet je nog, toen hebben we elkaar leren kennen”, net zoals dat er volgens ‘de harde wetten van de Reguliers’ enkele relaties op de klip zijn gegaan tijdens een optreden van Peter en Thijs. Iedereen zal sowieso zijn herinneringen hebben aan de krachtenbundeling van het tweetal en de diehard fans die The G-Team nog een keer willen zien shinen krijgen krijgen nog twee keer de kans.

Het allerlaatste applaus voor de twee zal in Club NYX klinken

Het allerlaatste applaus voor het The G-Team zal klinken tijdens ‘3xNYX till 9 am’ in club NYX. Dat slotfeest vindt plaats op zaterdag 5 januari en gaat door negen uur ’s ochtends. Wanneer de vogeltjes weer beginnen te fluiten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

4-12-2018 eerste publicatie

4-01-2019 tweede publicatie

Lees ook: Grote finale COC Songfestival op 8 december in Amsterdam

Lees ook: Funhouse XL de kersteditie 22 december op Westergasterrein

Lees ook: Spielraum nog één keer vol in actie in 2018

Lees ook: De Dam is bijna klaar Pride Amsterdam 2018