GROTE FINALE VJ ACADEMY NIGHT VEEJAYS.COM IN DE PARADISO

In de Amsterdamse Paradiso gaat het er donderdagavond om spannen. Dan staat de grote finale van de tweejaarlijkse veejay talentenstrijd van de VjAcademy op het programma. Tijdens de zogenoemde VjAcademy night, georganiseerd door Noodlanding en de VjAcademy, strijden 12 jonge talenten met een 15 minuten durend live optreden met eigen projecties bij tracks om een top-5 notering. De vijf béste Veejays worden toegelaten tot de felbegeerde VJ opleiding bij de VjAcademy in de hoofdstad.

Op de academie die in 2007 is opgericht door media bedrijf Sense Studio’s volgen VJ’s een intensieve opleiding en wordt er meegedraaid met beroeps VJ’s. Samen met hen wordt het vak geleerd en groeien talenten toe naar een eigen act.

Elke twee jaar organiseert de academie deze finaleavond. Al meer dan tien jaar geven de VJ’s van veejays.com jaarlijks een uitgebreide kennismakingsworkshop in de Sugarfactory. Daar maken talenten alle facetten van het vak mee. Veejays.com is het grootste en meest vernieuwende VJ-collectief van Nederland. Binnen veejays.com werken de beste upcoming live visual artiesten samen met fameuze old skool dance legendes.

Vervolgens wordt gevraagd of de deelnemers het geleerde in praktijk willen brengen en de organisatie een videomix op te sturen. De meest talentvolle deelnemers kunnen tijdens de VjAcademy Night hun skills laten zien waarna vijf kandidaten een plek krijgen aangeboden op de VjAcademy. Het verleden heeft uitgewezen dat studenten van deze opleiding een mooie carrière tegemoet kunnen gaan.

Hidde Kross, zakelijk leider van veejays.com en initiatiefnemer van de veejay opleiding kijkt uit naar de finale waar niet zoals gebruikelijk 10 finalisten aan de start verschijnen, maar zelfs 12 finalisten hun kunsten mogen vertonen. Hidde Kross: “We konden gewoon geen keuze maken. En gezien we tijdens de avond en nacht in de Paradiso de ruimte hebben, besloten we 12 talenten de kans te geven. Zij worden beoordeeld door ervaren veejays die tussen de 10 en 20 jaar ervaring hebben en ook les geven op de academie.

De VJ’s van veejays.com stonden en staan op LowLands, LoveLand, Encore festival, Dance Valley, Intents, Emporium, Solar, zelfs Untold, EDC en nog veel meer grote evenementen. Daarnaast staan de VJ’s ook vaker op kleinere festivals zoals Urban Music Festival, Landjuweel en Into The Great Wild Open.

Andree van Gastel, Artyom Kcharyan, Bram de Bree, Chantal van den Berg, Dirk van der Kraan, Elcke van Gorkum, Eva Verhoef, Hannah Goedhart, Jeroen Joosten, Liza Verboon, Mike Tuithof, en Wendy Paulussen zijn in het voortraject verkozen tot de beste 12 die donderdagavond in de Paradiso hun opwachting gaan maken.

Hidde Kross: “Onze avond met de kandidaten start al om 19:00 uur. We gaan eerst met zijn allen eten. Om half tien gaan we naar de Paradiso. Daar krijgen ze een peptalk en technische instructie. Om 23:00 uur start de eerste deelnemer en vanaf dat moment wordt het knallen. We hebben er allemaal zin in.”

De avond die samen met Noodlanding plaatsvindt duurt tot 03:00 uur ’s nachts.

Door: Rik Verkaik

Credits YouTube movie Art | The Infinity Experience -> veejays.com

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Top-5 ADE 2018 van Hidde Kross van Veejays.com

Gerelateerd artikel: Enthousiaste en bevlogen VJ talenten Veejays.com gestart met opleiding