Concept vrijdagavond Club Dauphine na negen jaar nog steeds succesvol

Concept vrijdagavond Club Dauphine na negen jaar nog steeds succesvol
Photocredits: Graphincent

Today in Throwback Thursday het verslag van het bezoekje wat we brachten aan de vrijdagavond bij Club Dauphine. Veel leesplezier toegewenst. 

Concept vrijdagavond Club Dauphine na negen jaar nog steeds succesvol

“Negen jaar geleden werd er gevraagd of ik hier wilde komen zingen en negen jaar later bestaat het nog steeds. Ik vind het super om hier weer te mogen zijn”, zijn de woorden van een stralende zangeres Do vanaf het podium van Club Dauphine richting een volle zaal.

Vrije Tijd Amsterdam bracht afgelopen vrijdagavond een bezoekje aan de club, gelegen op loopafstand van het Amstelstation in Amsterdam, waar je je iedere vrijdag waant in de sfeer van een New Yorkse nachtclub met heerlijke live muziek in combinatie met een dito diner. Het muzikale concept bestaat in december 10 jaar terwijl het Café-Restaurant inmiddels 12 jaar bestaat.

Concept vrijdagavond Club Dauphine na negen jaar nog steeds succesvol
Do vermaakt het publiek vanaf het podium. Photocredits: Graphincent

“Het tienjarig bestaan van Club Dauphine zullen we na de zomer groots gaan vieren. Wanneer het zal plaatsvinden en wie er komen optreden is nog niet bekend, maar voor de zomer hopen we daar onze vaste en nieuwe bezoekers meer over te kunnen vertellen via onze nieuwsbrief en social media”, aldus Dauphine medewerker Dennis Molema.

De live muziek club is een broeinest voor talent en regelmatig worden er artiesten gescout voor talentenshows op TV. Iedere vrijdag treden er maar liefst zeven artiesten op, waarvan er een of twee als ‘gevestigde namen’ worden beschouwd. Een kleine greep uit de in totaal meer dan 1500 artiesten die er de afgelopen jaren hebben opgetreden: Candy Dulfer, Do, Leona Phillipo, Trijntje Oosterhuis, Michelle David, Berget Lewis, Kim Hoorweg, Rob van de Wouw, Ellen ten Damme, Hans Dulfer, Edsilia Rombley, Douwe Bob, Celine Caïro, Sherry Dyanne, Lillian Vieira, Shirma Rouse, Marcel Veenendaal en Tim Akkerman (Di-Rect), Steffen Morrison, Tim Akkerman, Giovanca, Waylon, Ruben Hein, Glennis Grace, Kris Berry, Karsu Dönmez, Alain Clark, Benjamin Herman, Pete Philly, Sharon Doorson, Sabrina Starke, Jett Rebel, ZO! Gospel Choir, Maan, Judy Blank en Michael Prins.

Vrijdag namen we bescheiden plaats achterin de zaal met een prima uitzicht op het dinergedeelte en het podium waar de muziek live ten gehore werd gebracht door diverse zangers en zangeressen. De avond werd gepresenteerd door de grondlegger van het vrijdagavondconcept: Martijn Roos. “Op het podium speelt een huisband die sinds de start bestaat uit een vaste samenstelling. De huisband staat onder leiding van zanger en toetsenist Roger Happel. Verder hebben we Mark Stoop op drums, Paddy van Rijswijk op basgitaar en Patrick Drabe op gitaar”, laat de bevlogen muziekliefhebber tijdens de avond vol enthousiasme aan ons weten.

Concept vrijdagavond Club Dauphine na negen jaar nog steeds succesvol
Stralende toeschouwers. Photocredits: Graphincent

Martijn Roos is niet alleen tijdens ons gesprek enthousiast. De hele avond gaat er een passie van hem uit die niet alleen het publiek maar ook de rest van het personeel, de band en de artiesten lijkt aan te steken. “We hebben al heel veel zangers en zangeressen gehad. Iedereen vind het leuk om hier te komen optreden.

“Er zijn nog steeds wel een paar hele bekende artiesten die hier niet hebben opgetreden, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te pakken te krijgen of te druk met optreden. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk”, aldus de man die een enorme passie voor muziek uitstraalt.

Vrijdagavond betreedt niet alleen Do het podium maar vertonen ook Sarina Voorn, Mingue, LePrince, Florens Eykemans, Wendy Kimani, Big Boy Caprice en Franklin Brown hun zangkunsten aan het aanwezige publiek in een zaal die beschikt over een uitstekende akoestiek.

YouTube: De jarigen werden ook nog in het zonnetje gezet door Do en band 

Florens Eykemans is één van de eerste artiesten van de avond. De boomlange artiest verschijnt al glimlachend voor de bandleden op de verhoging en brengt enkele nummers ten gehore waarbij het publiek wordt verzocht om gezellig mee te zingen. “Wanna go, wanna go”, is een stukje van de tekst dat wordt gezongen maar niets of niemand wilt vrijdag de zaal voortijdig verlaten.

Terwijl één van de 4-gangen gerechten in de rondte gaat en de aanwezigen lekker aan het smikkelen zijn betreden nog meer artiesten het podium. Het sfeertje zit er lekker in, een deel eet en een deel begint al aardig mee te dansen.

Stuk voor stuk wordt er goed gezongen daar is geen speld tussen te krijgen. Zelf zijn we het meeste geïmponeerd door Yerry Rellum, jeetje wat een stem heeft hij zeg, maar we willen ook de anderen niet te kort doen.

Concept vrijdagavond Club Dauphine na negen jaar nog steeds succesvol
Yerry Rellum. Photocredits: Graphincent

Het zijn zangers die net zijn begonnen en gevestigde namen. Ze hebben het gemeen dat ze allen heerlijk kunnen zingen. Niet alleen het dinerende publiek geniet van de avond. Aan de bar en aan de zijkant staat ook publiek dat voor aankomst al gegeten heeft en dus met een drankje in de hand en bewegende heupen richting het podium kijkt. Als de laatste zangklank heeft geklonken verlaten we Club Dauphine en kan de rest van de aanwezigen dansen tot laat op de muziek van DJ Mint Beats.

Het leek een gewaagde stap zo’n negen jaar terug toen Dauphine zich net had gevestigd in het Industriële gebouw op het Prins Bernhardplein maar na ons bezoekje concluderen we dat het helemaal niet zo gek is dat de club waar Saxofonist Candy Dulfer de muzikaal adviseur is nog steeds succesvol blijkt. De medewerkers houden van muziek, van de fotograaf tot de geluidstechnicus en dat stralen ze uit. En zeg nou zelf wie houdt er dan ook niet van lekker eten, goede bediening, gezellige sfeer en heerlijke live muziek op één avond?

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg Club Dauphine ook via Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here