Sport Next Generation – Winst voor Ajax O17 tegen NEC
Dillon Hoogewerf in actie in 2018. Photocredits: Ajax Youth Academy

Sport Next Generation – Winst voor Ajax O17 tegen NEC

Ajax O17 heeft in de kampioenspoule de eerste zege geboekt. Op sportpark De Toekomst versloeg de ploeg van Dave Vos en Richard Knopper de talenten van NEC O17. Het werd uiteindelijk 2-1 in het voordeel van de jonge godenzonen.

De eerste grote kans was van NEC. Uit die grote kans belandde de bal zelfs achter de Ajax-goalie. Echter vlagde de grensrechter voor buitenspel en werd het doelpunt uiteindelijk afgekeurd.

Ajax-speler Ian Beelen had hierna in de zestien meter een grote kans maar zag zijn schot over het doel graan. Dillon Hoogewerf zorgde hierna voor de openingstreffer voor de Ajax-talenten, 1-0.

NEC dat niet naar Amsterdam was gekomen om slechts tegen te houden kwam hierna op gelijke hoogte, 1-1. Dat vreugde momentje werd later opgevolgd door een minder moment toen de Nijmegenaren een van de spelers met een rode kaart van het veld zagen stappen.

De bevrijdende goal werd weer door Dillon Hoogewerf gemaakt

De Nederlands/Nigeriaanse Ajax-speler Dillon Hoogewerf maakte echter met een strak schot zijn tweede goal en bezorgde Ajax hiermee de zege tegen NEC.

De volgende wedstrijd die Ajax O17 speelt is tegen het sterk geachte Vitesse Arnhem.

VTA Sport

Gerelateerd artikel:

Zware Franse delegatie voor Frenkie de Jong in Amstel