Ajax nieuws volg je via: VAK 129
Foto: Rob van Vliet

Ajax nieuws volg je via VAK 129. In dit blog vind je een korte samenvatting van alle berichten die we publiceren over Ajax.

Ajax vanmiddag per trein naar Lille

Ajax reist dinsdagmiddag per trein naar Lille. De Ajax-selectie zal iets voor 14:00 uur de reis richting Frankrijk inzetten.

Genieten van Ziyech en Promes tijdens 4-1 Ajax tegen Heracles

Ajax heeft zaterdagavond een eenvoudige zege geboekt. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg in het eigen Johan Cruijff stadion tegenstander Heracles met 4-1. Alhoewel de wedstrijd nooit een échte wedstrijd werd waren er toch momenten dat het publiek kon genieten. Het duo Ziyech en Promes lijken prima op elkaar ingespeeld. De Ajax ‘nieuweling’ werd twee keer tussen de linies door bediend door Ziyech. Promes verscheen twee keer op tijd vlak voor de Heracles doelman en wist de kansjes te verzilveren. Daley Blind steelde de show met een mooie bal over de verdediging heen. Deze kans werd benut door Zakaria Labyad. Invaller Dest eiste nog een hoofdrol op. In eerste instantie met een treffer in het Heracles doel. Even later ging de Ajax-speler klungelig in de fout en zag zijn balverlies afgestraft worden door een Heracles speler.

Mathijs de Ligt heeft spijt volgens Patrick Kluivert

Patrick Kluivert heeft tegenover Mundo Deportivo aangegeven dat hij denkt dat Matthijs de Ligt ietwat spijt heeft van zijn keuze voor Juventus van afgelopen zomer. De verdediger had ook voor FC Barcelona kunnen kiezen, iets wat Kluivert graag had zien gebeuren. De oud-spits probeerde de voormalig Ajacied te overtuigen, maar viste achter het net.

Patrick Kluiver tegen Mundo Deportivo: ‘Ik heb hem alleen maar goede dingen verteld over Barcelona, over de stad en de club. Maar uiteindelijk zijn het de speler en zijn vertegenwoordiger die beslissen. Natuurlijk is De Ligt een geweldige verdediger, maar uiteindelijk koos hij voor Juventus.

Edwin van der Sar vindt Ajax geen politieke partij

Edwin van der Sar is tijdens de aandeelhoudersvergadering ingegaan over het feit dat Ajax binnenkort op trainingskamp gaat in Qatar. De oud-Ajax doelman en huidig algemeen directeur geeft aan dat Ajax geen politieke partij is maar een voetbalclub. Hij vindt het maar gemakkelijk scoren en vindt het niet de taak van Ajax om iets te veranderen aan de situatie in Qatar. Slappe hap, wat betreft de schrijver van dit Ajax blog.

Van der Sar blijft langer bij de club

Edwin van der Sar en Ajax gaan langer met elkaar door. De algemeen directeur zal zijn contract vrijdag met maar liefst vier jaar verlengen. Dat zal bekend worden gemaakt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AVA). Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een uitgebreid stuk over de 49-jarige oud doelman van de Amsterdamse club. Van der Sar is sinds november 2016 algemeen directeur van Ajax.

Boureima Hassane Bandé

Boureima Hassane Bandé lijkt op de weg terug. Hassane Bandé speelde woensdag voor Ajax tegen Willem II , dat achter gesloten deuren een oefenduel afwerkte met Willem ll. De Burkinees scoorde een doelpunt. Ajax trok de Burkinees voetballer in de zomer van 2018 voor acht miljoen euro aan. In de voorbereiding op het afgelopen seizoen raakte de aanvaller, die overkwam van het Belgische KV Mechelen, zwaar geblesseerd tegen Anderlecht. Hij brak zijn kuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel.

Louis van de Vuurst

Ajax huisfotograaf Louis van de Vuurst ging afgelopen week met pensioen. Zo komt er een einde aan 33 jaar foto’s nemen voor Ajax. De Amsterdamse foto fanatiekeling legde in die periode zo’n beetje alle Ajax voetballers vast. Van de Vuurst, een graag gezien persoon bij Ajax, fotografeerde ook nog eens de triomfen die de Amsterdamse voetbalclub behaalde. De huidige koploper van de Eredivisie heeft een boek over Van de Vuurst gemaakt. Dit boek is via de officiële website te bestellen.

Ajax podcast

In de 38e editie van Ajax Podcast is commercieel directeur Menno Geelen te gast. In de podcast wordt gesproken over de sensationele week die Ajax achter de rug heeft. Menno vertelt over de veranderingen bij de club. Ook passeren leuke belevenissen van het directielid de revue.

Beleggers bijna helemaal tevreden over gang van zaken Ajax

Aandeelhouders van Ajax zijn bijna helemaal tevreden over de gang van zaken binnen het bedrijf / de club. Het enige wat verontwaardiging oproept zijn de curieuze beloningsmethoden van de directie, en dan met name van Edwin van der Sar. Dat heeft beleggersvereniging VEB vandaag bekend gemaakt. De beleggersvereniging behartigt al sinds 1924 de belangen van bellegers.

“De financiële afspraken tussen Ajax en Van der Sar zijn nog onduidelijk. In de uitnodiging voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering schrijven commissarissen dat ‘de belangrijkste elementen na het sluiten van het managementcontract’ naar buiten worden gebracht.

Die manier van handelen is zeer ongewoon. Bij beursgenoteerde bedrijven bepalen de Nederlandse regels voor goed ondernemingsbestuur dat de precieze arbeidsvoorwaarden ruim voor de geplande (her)benoeming met aandeelhouders moeten worden gedeeld”, is te lezen in het artikel van VER.

Ajax verpulvert FC Utrecht: 4-0

Ajax heeft het publiek vanmiddag getrakteerd op een lekkere pot ‘tikkie takkie’ voetbal. In de Johan Cruijff ArenA werd FC Utrecht met 4-0 weggespeeld. Bij rust stond het 3-0. De eerste helft was vooral vermakelijk en van een hoog niveau. Voor de Amsterdamse ploeg van coach Erik ten Hag werd er gescoord door Van de Beek (2 goals) en Martínez.

Rustig verlopen demonstratie Utrecht supporters

De protestactie van FC Utrecht supporters in Amsterdam is vanmorgen rustig verlopen. Rond de honderd supporters voerden actie bij de Stopera. Ze zijn verbolgen over het feit dat ze geen extra toegangskaarten voor het duel van Ajax tegen FC Utrecht kregen.

Utrecht fans demonstreren in Amsterdam

Supporters van FC Utrecht demonstreren zondagmorgen tegen de Gemeente Amsterdam. Het protest van de Utrechters vindt hoogstwaarschijnlijk plaats tussen 10:00 uur en 11:00 uur bij de Stopera. De FC Utrecht fans zijn verbolgen vanwege het besluit van de Gemeente Amsterdam, om niet meer kaarten toe te wijzen.

Balen voor Neres

Balen voor Ajax, haar supporters maar vooral voor David Neres. De 22-jarige Braziliaanse vleugelaanvaller is sowieso tot en met het einde van 2019 uitgeschakeld. De snelle Zuid-Amerikaanse buitenspeler heeft te kampen met een enorme knieblessure. Het mankement aan de knie ligt ten grondslag aan een operatie die Neres aan zijn meniscus zal moeten ondergaan.

Vermoedelijk te lang doorgespeeld

De relatief jonge Neres balde tegen Chelsea in totaal meer dan 70 minuten mee. Volgens diverse media kampte de kleine technicus al in de eerste helft met pijn in de knie. In het duel met Chelsea dat uiteindelijke eindigde in 4-4 werd Neres door trainer Erik ten Hag, vanwege vermeende tactische redenen, naar de kant van het veld op Stamford Bridge gehaald.

Balen, want zijn grote vorm was aanstaande

Op de Vrijdagse persconferentie liet Ten Hag weten dat hij het vervelend voor hem en zijn teamgenoten vindt. “Tijdens de rust heb ik rondvraag gedaan om te kijken of iedereen oké was. Na het laatste fluitsignaal zag je duidelijk dat er iets niet goed zat bij Neres. Zijn grote vorm was aanstaande”, liet de oefenmeester van de Amsterdamse club op de persconferentie weten.

Ten Hag vervolgde: “Hij moet nu geopereerd worden. Het herstel kan langer duren. Wij schatten in dat hij in ieder geval tot de winterstop is uitgeschakeld.

Volgens de Ajax-trainer en menig voetbalkenner en liefhebber was de Braziliaan juist op de goede weg. Nadat de speler zijn basisplaats was kwijt geraakt startte hij tegen Feyenoord, PEC Zwolle en Chelsea. Neres maakte een fitte en gretige indruk. Qua productiviteit droeg de Ajax-speler bij met drie doelpunten en een assist.

Fotograaf Rob van Vliet

Rob van Vliet voorziet ons iedere thuiswedstrijd van foto’s en daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Rob van Vliet is al jarenlang een echte supporter van zijn cluppie.

Rob staat tijdens thuiswedstrijden steevast en gesterkt met zijn bijna onafscheidelijke fototoestel op VAK 129. Vanaf die positie maakt hij foto’s tijdens de wedstrijd die op verschillende online mediums worden gebruikt.

F-side.nl: voorloper der Ajax websites

Rob was betrokken bij f-side.nl. Dit was één van de eerste websites voor de fanatieke supporters. Doordat Rob bijna getrouwd is met zijn fototoestel luidt zijn bijnaam bij Ajax: Foto Rob. De fanatieke Ajax-volger reisde jarenlang zijn club achterna voor uitwedstrijden in Nederland en Europa.

Inmiddels is Van Vliet nog iedere thuiswedstrijd aanwezig. Uitwedstrijden in binnen- en buitenland worden bij tijd en wijlen nog steeds bezocht. Niet meer zo vaak als vroeger. “Je moet de nieuwe generatie ook een kans geven en thuis heb ik een andere liefde”, aldus Van Vliet onlangs tegenover de schrijver van dit blog.

Zeer betrokken bij de amateurtak

Naast zijn betrokkenheid bij het eerste elftal is Rob zeer betrokken bij de amateurtak van zijn club. Rob is de oprichter en nog steeds één van de drijvende krachten achter de website van de Ajax amateurs. Dit doet Rob nu ongeveer 15 jaar.

Op de website volg je voornamelijk de verrichten van de eerste drie zaterdagamateurelftallen. De spelers lezen de verslagen met plezier en dat geldt eveneens voor de foto’s. De berg aan vrijwilligerswerk is niet aan de aandacht van het bestuur van de vereniging ontsnapt. Door zijn inzet voor de club werd Rob van Vliet benoemd tot lid van Ajax. Iets waar de Ajax liefhebber maar al te trots op is.

In de beginfase van Vrije Tijd Amsterdam benoemden we Rob van Vliet eens tot vrijwilliger van de maand. Dit artikel werd leuk ontvangen en is nog steeds terug te lezen.

Chelsea – Ajax: Wat schreven de kranten?

Wat was dit een knotsgekke wedstrijd, zeg. Bij 1-4 liep menigeen in Amsterdam al de polonaise, maar uiteindelijk werd het toch nog 4-4. Een discutabel optreden van de scheidsrechter lag hieraan ten grondslag. Luttele ogenblikken na het laatste fluitsignaal deden we met VTA een rondje langs de kranten.

UEFA is de boeman

De sfeer onder de supporters is goed. Grote boeman is de UEFA. Dat wordt door de fans kenbaar gemaakt via spandoeken die door heel Londen worden opgehangen. Op de doeken staat ‘UEFA MAFIA’ en die tekst is een veel gehoorde songtekst op dinsdagmiddag in Londen.

Als de spelers op het punt staan om per bus naar de wedstrijd te vertrekken worden ze ineens verrast. Voor het spelershotel staan Ajax supporters die de selectie succes wensen voor het treffen tegen Chelsea.

Er is een hoop kabaal te horen en er wordt gezongen. Bijna traditiegetrouw worden er een hoop fakkels ontstoken en is er knal en siervuurwerk te bewonderen. Een prachtige sfeeractie, anders kunnen we absoluut niet zeggen. Hulde voor de Ajax fans.

De boys van VAK 129 op weg naar Londen

We kregen zojuist bericht van de boys uit vak 129. Zij zijn inmiddels per trein vertrokken naar Engeland. De stemming zit er goed in en er wordt gezellig een biertje gedronken in de treincoupé. “Waarom ben jij niet mee”, zie ik voorbij komen in de Ajax whatsapp groep. “Ik heb even andere prioriteiten is mijn reactie”, waarna ik mijn telefoon stilletjes achter mijn laptop wegschuif om weer aan het werk te gaan. Europese trips met je Ajax-vrienden hebben iets magisch. Ach, mijn tijd komt wel weer.

Ajax-supporters in Londen

Ondanks dat Ajax fanatiekelingen niet bij de wedstrijd tussen Chelsea en Ajax mogen zijn, klinkt er geregeld Amsterdamse muziek uit de speakers van enkele Londense pubs. De supporters hadden al een trip geboekt voordat bekend werd dat UEFA een straf uitdeelde. En ja, dan blijf je niet thuis op de bank zitten maar ga je naar Londen. De keuze is te begrijpen.

Trainer Erik ten Hag blijft bij Ajax

Mooi nieuws voor Ajax fans. Trainer Erik ten Hag blijft dit seizoen bij Ajax. Dit maakte de trainer voorafgaande aan de wedstrijd tegen Chelsea bekend via een persconferentie. De Ajax coach staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München. “Ik maak het seizoen af bij Ajax”, aldus Ajax-coach Erik ten Hag.

Erik ten Hag wellicht naar Bayern München

Bayern München heeft hoofdtrainer Nico Kovac de laan uitgestuurd. Dat nieuws maakte de Oosterburen bekend via hun website. Na de magere prestaties van het eerste Bayern team was het al onrustig in München. De grote 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt lijkt nu de spreekwoordelijke druppel te zijn.

Dat betekent dat de positie van trainer Erik ten Hag bij Ajax onzeker is. De huidige trainer van de Amsterdamse club liet al eens doorschemeren graag naar Bayern te vertrekken, als de kans aanwezig is. Marc Overmars liet weten medewerking te verlenen als de club uit München zich bij Ajax meldt.

De kogel is door de kerk

Er mogen definitief geen Ajax-fans mee naar Londen. De Amsterdamse club was in protest gegaan tegen de opgelegde straffen van de UEFA. Maar, helaas pindakaas, de straf blijft staan.

Ajax wint na matig optreden van PEC Zwolle

Ajax heeft met 2-4 gewonnen bij PEC Zwolle. De Amsterdamse ploeg begon voortvarend maar lieten de Zwollenaren toch nog terug in de wedstrijd komen. Ajax blijft koploper met negen punten voorsprong op AZ en PSV. Deze wedstrijd maar snel vergeten en de pijlen richten op de kraker tegen Chelsea in Londen.

Ajax nieuws volg je via: VAK 129
Foto genomen voor aanvang van Zwolle tegen Ajax.
Fotograaf: Mike de Wit

Ajax overrompelt Feyenoord met 4-0

‘F-side zingt: Japie bedankt’

Ajax was tien maatjes te groot voor Feyenoord. De ploeg van trainer Erik ten Hag rolde de Rotterdammers eenvoudig op. Het werd uiteindelijk 4-0. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen. Geniet hieronder nog even van ‘Japie bedankt’ gezongen vanaf de F-side.

Vijf wonderschone treffers tijdens Ajax tegen Feyenoord

Ajax tegen Feyenoord staat in de regel garant voor veel doelpunten. Meestal in het voordeel van Ajax. Omdat Ajax zondag tegen Feyenoord speelt maakte we een selectie van de 5 mooiste goals tijdens de Klassieker.

Kroegen om Ajax tegen Chelsea te kijken

We stelde een lijstje samen met leuke Amsterdamse kroegen waar je de wedstrijd van Ajax tegen Chelsea kunt kijken. Speciaal voor de supporters die niet bij de wedstrijd kunnen zijn.

De Ajax Clubwatcher

Op aandringen van vele fans is Ramon Ensing dit seizoen namens Vrije Tijd Amsterdam weer de vaste volger van Ajax. De voormalig beruchte rokkenjager en trammelant in het nachtleven veroorzakende voetballiefhebber laat geregeld op Amsterdamse wijze zijn licht schijnen op de verrichtingen van Ajax.

Balvirtuoos Ramon, die in zijn gouden jaren furore maakte bij clubs zoals Ajax (amateurs) en sv Ouderkerk laat geregeld een kritische noot los over de verrichtingen van het team van trainer Erik ten Hag.

Dit doet de Ajax-kenner steevast vanuit Eetcafé De Avonden. Speciaal voor de Ajax volgers die Ramon nog niet kennen verwijzen we je naar het onderstaande videofragmentje dat door RTL werd gemaakt.

Video credits: RTL nieuws en YouTube

Grote vis bij RTL

Onlangs kregen we het op de redactie Spaans benauwd omdat tv zender RTL een grote transfer aankondigde. Een naam werd nog niet genoemd maar er werd wel gesproken over een overstap.

De vrees om Ramon kwijt te raken aan de televisie gigant werd steeds groter en de geruchten in Hilversum werden steeds hardnekkiger. De opluchting was groot en er klonk zelfs gejuich op de redactie van Vrije Tijd Amsterdam, op het moment dat RTL bekend maakte dat niet Ramon de grote binnen gehengelde vis zou worden, maar de Amerikaans-Nederlands journaliste en presentatrice Eva Jinek.

Ajax nieuws via blog: VAK129

Amsterdam, 08 november 2019 – Welkom bij het blog van VAK 129. Dit blog is vernoemd naar een aantal fanatieke Ajax-supporters die bevriend zijn met de schrijver van dit blog. Deze fans in hart en nieren nemen al vanaf de eerste wedstrijd in de ArenA plaats in VAK129. Voor die tijd stonden zij in het nostalgische vak H op de ZuidZijde in stadion de Meer. De groep Ajax-vrienden bezoekt bijna iedere uitwedstrijd nationaal én in Europa.

Ik wens een ieder veel leesplezier met VAK 129 toe.

Geschreven door:

Ajax nieuws volg je via: VAK 129

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: VOC nieuws: ’60 minuten lang voor onze club uit Amsterdam’

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting