Ajax groeit nog steeds in haar ontwikkeling
Foto: Rob van Vliet

Ajax groeit nog steeds in haar ontwikkeling

“Na de puntendeling in Harderwijk vorige week konden we wel concluderen dat Ajax nog steeds groeit in haar ontwikkeling. Het team van Yuri Rose, dat het niet moet hebben van individuele uitblinkers maar van het collectief, kon dit andermaal vanmiddag bewijzen op een bitter koud sportpark de Toekomst tegen FC Lisse”, aldus verslaggever Marcel Wagenmarkers.

Al vrij snel werd duidelijk dat beide teams graag wilde voetballen en niet voor elkaar onder deden, maar ook dat deze wedstrijd nooit de schoonheidsprijs zou gaan winnen. Daarvoor werden ondanks de goede intenties teveel fouten gemaakt en ontbrak het bij beide teams aan finesse.

Een geplaatst schot tussen de palen

Pas in de 15e minuut zagen we een geplaatst schot tussen de palen van Bas Buimer (Lisse) na overigens een sierlijke omhaal. Ajax, dat direct daarna dreigend werd via Ricardo Fransberg (schot), kon er in het algemeen nog niet veel tegenover stellen. De bezoekers uit de Bollenstreek waren licht in het voordeel de eerste 20 minuten, maar het povere duel kenmerkte zich vooral door wederzijds elkaar de bal te gunnen wat vervolgens weer niets opleverde en daarna begon alles weer van vooraf aan.

Ajax kroop uit zijn schulp

Pas rond de 25e minuut kroop Ajax meer uit zijn schulp en nam het langzaam de regie wat in handen wat een dreigende uithaal opleverde van Sonny Pronk. Lees verder via de website van de Ajax Amateurs.

VTA Sport