Zij gaan Europa in……
De Toernooiwinaars. van links naar rechts: Evelien, Sophie, Elza, Lisan, Emma 2e rij: Ruth, Sarah, Annie, Irie en Kelly

Zij gaan Europa in……

De Volleybalsters van US Amsterdam gaan Europa in. Weliswaar aangesterkt met speelsters van het tweede, een speelster van eerste divisionist Spaarnestad en met twee nieuwe aanwinsten die US volgend seizoen komen versterken won de ploeg namens Amsterdam het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap in Eindhoven. Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap is een toernooi voor vele sporten waar alle grote studentensteden aan meedoen.

Poulewedstrijden

Zaterdag werden de poule wedstrijden gespeeld waarin US volgens speelster Emma Schepers een stroef begin kende: “Na een moeizame start met het gelegenheidsteam waarin iedereen aan elkaar moest wennen en spelend zonder coach, versloegen we de studenten uit Eindhoven met 2-1. Daarna werden ook Utrecht en Wageningen verslagen, beide met 2-0. Dit betekende dat we op de eerste plaats in de poule eindigde en de halve finale op zondag mochten spelen tegen Nijmegen.”

De halve finale

“Dit werd een erg spannende wedstrijd waarin we de eerste set nipt verloren, de tweede dik pakte en het in de derde set toch weer spannend maakte en met 18-16 wonnen. Deze 2-1 overwinning betekende dat we de finale mochten spelen tegen Groningen”, aldus een enthousiaste Emma Schepers.

De finale

In de finale leek de ploeg eindelijk echt goed op elkaar ingespeeld en werd Groningen uiteindelijk met een 2-1 overwinning aan de zegekar gebonden. Schepers: “De laatste wedstrijd stonden we er echt als team en met veel enthousiasme en goed spel trokken we deze wedstrijd uiteindelijk met 2-1 naar ons toe. Een super resultaat want door de winst in dit toernooi mogen we volgend jaar meedoen aan de Europese studentenkampioenschappen in Portugal. We kijken daar erg naar uit.”

Sociaal studententoernooi

Er werden in Eindhoven niet alleen maar sportwedstrijden gespeeld. De dames van US vertrokken op vrijdag al per trein naar Brabant waar in Eindhoven meerdere activiteiten op het programma stonden. Schepers: “Het studententoernooi is veel meer dan alleen volleybal. We hebben ontzettend gelachen met zijn allen. Een speelster was bijvoorbeeld haar volleybalschoenen vergeten dus moesten we in Eindhoven hals over kop naar de Decathlon waar we gelukkig een nieuw paar konden kopen. Er stonden ook veel feestjes op het programma, gingen beer-pongen, socializen met het bestuur van de SSA en we sliepen bijna allemaal in een tentje op luchtbedden en platte matjes tussen professionele handbalmannen, golfspelers en Wageningse fietsers die ook hun tenten hadden opgeslagen op het terrein in Eindhoven.”

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Samenwerking studenten en bewoners nieuw-west