Volleybalsters US: “We kijken terug op een prachtig seizoen”
Team US Amsterdam. Foto: John van Geenen (johnspictures.nl)

Volleybalsters US: “We kijken terug op een prachtig seizoen”

De dames van volleybalploeg US Amsterdam kunnen terug kijken op een goed verlopen seizoen. Het team van trainer/coach Martijn van Goeverden, assistent-coach Sebastiaan de Paula en teambegeleider Saskia Bos, verloor zaterdag 22 april 2017 de laatste competitiewedstrijd tegen Weert met 2-3. De Limburgers mochten zich na afloop van de wedstrijd de trotse kampioen van de topdivisie noemen en promoveren door de titel naar de Eredivisie. US eindigde ondanks het verlies vierde in de competitie en strandde in de halve finale van het nationale bekertoernooi. Volgens US-speelster Lisan Kok kan US terug kijken op een mooi seizoen. “Wij zijn op setsaldo net vierde geworden, maar kijken desondanks tevreden terug op een prachtig seizoen. We zijn de afgelopen maanden veel gegroeid en hebben dat de tweede helft regelmatig kunnen laten zien, met als hoogtepunt natuurlijk de halve finale van de beker”, aldus Kok.

De laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd begon voor US zonder de dit seizoen sterk acterende Kelly Ackermans, maar met Lisa van de Geer, Brecht Gijsbertsen, Loladina Zwaanswijk, Desireé Nouwen, Taray Bleijert en Ruth Zijlstra. Tevens begon Emma Schepers aan het duel. Schepers, volgens Kok één van de smaakmakers dit seizoen, speelde voorlopig haar laatste wedstrijd voor de Amsterdammers vanwege een verhuizing van een half jaar naar Boston.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Volgens Kok konden de speelsters van US goed leven met het verlies en werd  tegenstander Weert de terechte kampioen. Kok: ”Vanaf het begin was Weert scherp en maakten wij veel fouten. We deden wel wat mooie dingen maar helaas zonder het gewenste resultaat waardoor we de eerste set met 19-25 verloren. Ook de tweede set moesten we verstek laten gaan aan Weert waardoor zij ook zeker waren van het kampioenschap. Hierna ging er bij onze ploeg een knopje om en kwamen we mede door de steun van ons geweldige publiek terug tot 2-2.”

Ook prees Kok het goede spel van Sophie ten Asbrak. Kok: “Sophie sloeg de ene na de andere bal binnen. Ook werd hier en daar een blockage gezet en de eigen foutjes werden minder. Weert leek ook nog een beetje in de overwinningsroes te zitten. De derde set wonnen we uiteindelijk met 25-18.”
Gesteund door het fanatieke Amsterdamse thuispubliek werd de vierde set ook gewonnen wat een 2-2 tussenstand betekende. US kon daarna niet meer aan het langste eind trekken en daardoor werd het 2-3 in het voordeel van kampioen Weert.

Publiek

Het publiek speelde volgens Kok weer een grote rol. Kok: “De toeschouwers hebben ons weer fantastisch gesteund, eigenlijk wat ze het hele seizoen al doen. Wij willen die mensen echt bedanken voor die steun.”

Terugblik

Kok keek samen met haar team terug op een prachtig seizoen. ”Met een lach kunnen wij terugkijken op afgelopen seizoen. Want 4e eindigen in de competitie en winnen in de halve finale van de beker tegen Sneek zijn wel echt fantastische dingen. Maar dit alles was nooit zo mooi geweest zonder het malle US publiek dat elke thuiswedstrijd de mooiste liederen heeft gezongen en zelfs helemaal mee reisde naar Sneek om ons aan te moedigen. Daarom bij deze, nogmaals, US publiek, bedankt”, aldus de enthousiast vertellende Kok.

De vereniging US Amsterdam

Het gaat lekker met de vereniging US in Amsterdam. Wel zoekt de club nog enkele versterkingen voor de eerste drie herenteams. Speelsters die 3e divisie of hoger hebben gespeeld worden gevraagd zich aan te melden bij de technische commissie van de club door een e-mail te sturen naar [email protected] De herenteams spelen momenteel in de 2e en 3e divisie.
vrijetijdamsterdam.nl (Tekst: Rik Verkaik, foto: John van Geenen)