Verlies en rode kaart bij US Amsterdam tegen Utrecht
Archieffoto gemaakt door John van Geenen van johnspictures.nl

Verlies en rode kaart bij US Amsterdam tegen Utrecht

US Amsterdam heeft de goede prestaties van de nabije weken geen goed vervolg kunnen geven. De Amsterdamse volleybalploeg verloor in Utrecht van het gelijknamige Utrecht met 3-0. De wedstrijd werd overschaduwd toen US speelster Brecht Gijsbertsen van de scheidsrechter de rode kaart kreeg toebedeeld.

Rode kaart

Onterecht volgens de speelster die hierin gesteund wordt door haar teamgenoten: “De rode kaart volgde na een aaneen stapeling van foutieve beslissingen van de scheidsrechter. De eerste vijf keer bleven we koel, na de zesde keer ontstond er wat sportemotie met als gevolg een gele kaart en toen ik er bij de zevende fout iets van zei moest ik het veld met Rood verlaten. De Utrecht spelers snapten er na afloop zelf ook niets van”, laat Brecht Gijsbertsen ons na afloop weten.

De wedstrijd

Brecht vervolgt: “Tijdens de wedstrijd zelf stonden we vaak op de verkeerde plek waardoor we geen punten konden scoren. En ik moet zeggen, Utrecht deed het ook gewoon heel veel goed, hoor. We verloren de eerste set, kwamen toen bij elkaar, stonden op, spraken elkaar moed in wat ons hoop gaf richting de tweede set. Die begonnen we goed en na een aantal mooie rally’s namen we de voorsprong. Toch kwam Utrecht langszij. Alsnog geloofden we er nog in en stelden we ons positief op voor de derde set. Die begonnen we niet al te best, maar we vochten ons wel terug, dat was mooi en biedt hoop voor de toekomst. Mede door de eerder genoemde oorzaken verloren we derde set uiteindelijk ook en moesten we zonder punten terug naar Amsterdam.“

Komende week

Zaterdag 4 november nemen de dames van US het thuis in de Amstelcampus in Amsterdam-Oost op tegen Prima Donna Kaas Huizen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Cupfighter Pharmafilter US dames 1 door in beker 

Pharmafilter US dames uitgeschakeld