Valse start Volleybalsters US Volleybal
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Valse start Volleybalsters US Volleybal

De volleybalsters van US zijn het seizoen 2017/2018 begonnen met een valse start. De speelsters van coach Martijn van Goeverden verslikte zich in Capelle aan den IJssel in tegenstander VCN, en vertrokken na afloop van het duel richting Amsterdam zonder ook maar één set te hebben gewonnen.

Bij de Amsterdamse ploeg begonnen Lidl de Groes, Brecht Gijsbertsen, Lisan Kok, Loladina Zwaanswijk, Saskia Bos, Sarah Daalderop en Ruth Zijlstra. “We begonnen de wedstrijd niet zoals we gewend zijn, allemaal hier en daar een foutje en we stonden 5-0 achter, na een time-out probeerden wij terug te komen, maar liepen we constant achter VCN aan. De eerste set resulteerde in een verlies van 25-17. De tweede set starten we met dezelfde opstelling, frisse start en ging het redelijk gelijk op. We hadden wat meer servicedruk, maar onze verdediging en blokkering stonden nog niet zoals dat hoorde. Ondanks dat we nog set-point voor stonden, wisten wij deze weg te geven en zagen we deze set in 26-14 eindigen. De derde set begonnen we met een andere opstelling; Taraymie Blijert kwam erin voor Sarah Daalderop. We wisten weer wat killblocks te maken en konden redelijk meekomen. Helaas toen het einde van de set naderde speelden we weer slordig en wisten we ook deze set te verliezen met 25-21”, aldus US-speelster Kelly Ackermans.

Kelly vervolgt: “Kortom, wij waren zeker niet op ons best, maar er gaan ook zeker credits uit naar onze tegenstander VCN. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld met veel servicedruk, aanvalskracht en waren ook verdedigend zeer goed. Wij kijken dan ook zeker uit naar onze revanche thuis! Aankomende zaterdag spelen we tegen VV Alterno thuis. Wij hopen onze trouwe fans dan weer te zien en te belonen op onze eerste overwinning.”

vrijetijdamsterdam.nl