US Amsterdam wint met 0-3

De volleybalsters van US hebben weer eens van zich doen spreken. In de uitwedstrijd tegen Alterno in de topdivisie won de ploeg van Martijn Goeverden met 0-3. Door de uitslagen van de concurrentie kan het Amsterdamse team het goed verlopen seizoen niet meer bekronen met de titel.

US startte de wedstrijd goed, en met name het blok acteerde sterk en de verdediging stond als een huis. Ondanks de goede opening van US kwam tegenstander Alterno in het begin nog terug maar uiteindelijk zorgde US door een aantal killblocks en harde aanvallen ervoor dat de set toch eenvoudig met 15-25 werd gewonnen.

US dat vanaf de tribune, doormiddel van Amsterdamse liederen, vooral werd aangemoedigd door het tweede dameselftal won de tweede set afgetekend met 17-25.

In de derde set stond de Amsterdamse volleybalploeg binnen no time op een 0-5 voorsprong maar desondanks wist Alterno terug te komen tot 4-5. Hierna ging het nog even gelijk op waarna de volleybalsters van US Amsterdam uiteindelijk verdiend met 18-25 wisten te winnen.

Volgens US speelster Emma Schepers was het een terechte overwinning. Schepers: “Het was een terechte en goede overwinning. Alle speelsters hebben vandaag kunnen spelen. Het is jammer dat we door de uitslagen van de concurrentie geen kampioen meer kunnen worden maar we hebben nog wel veel invloed op wie dat wel gaat worden. We gaan er in ieder geval vol gas tegenaan op zaterdag 22 april om 18:00 uur thuis in de Amstelcampus. Koploper Weert komt dan op bezoek en we willen alles op alles zetten om deze wedstrijd te winnen en we willen het seizoen gewoon goed afsluiten.”
vrijetijdamsterdam.nl
Volg ons op Snapchat: vrijetijdams