US Volleybal herpakt zich in de topdivisie
Topdivisionist US Amsterdam. Foto: John van Geenen

US Volleybal herpakt zich in de Topdivisie

Amsterdams hoogst spelende volleybalteam, US Amsterdam, heeft zich in de Topdivisie bij de dames weer hervonden. In de eigen Amstelcampus in Oost versloeg de Amsterdamse ploeg het Groningse Donitas met afgetekende cijfers, 3-0. “Een terechte zege”, aldus US volleybalster Sophie ten Asbroek.

Terugblik

Ten grondslag aan de klinkende overwinning lag volgens Sophie Ten Asbroek onder andere een terugblik op de afgelopen periode. Sophie: “We hebben hard getraind en grondig de afgelopen periode geanalyseerd en de laatste periode van het vorige seizoen daarin meegenomen. Op de trainingen zijn we samen met de technische staf tot een strijdplan gekomen en dat heeft gewerkt.”

Messcherp

Sophie: “Uit onze analyse kwam onder meer naar voren dat we messcherp uit de startblokken moesten komen én misschien nog belangrijker dat het weleens een ‘slagveld’ zou kunnen worden. Daar stelde we ons dus op in. Desiree, Saskia, Brecht, Lisan en Ruth waren onder andere verantwoordelijk voor het feit dat we ook messcherp uit de startblokken kwamen. Meteen werd er druk gelegd bij de tegenstander. De pass van de Groningers lag onder vuur door goede services en elke aanval werd onschadelijk gemaakt door een gruwelijk blok of snelle verdediging.”

Tactiek

Sophie vervolgt: “Na 10 punten wisten we dat onze tactiek werkte en dat zij zo niet in hun spel konden komen. Aan ons de taak om deze druk de hele wedstrijd lang vast te houden. En dat ging de eerste set aardig goed. We bouwden een voorsprong op van 4 á 5 punten door een aantal ballen keihard erin te rammen. Aan het einde van de set werd het toch nog even spannend, zij slopen dichterbij (21-19), maar uiteindelijk pakte we toch verdiend de winst in de eerste set.”

Hartslag omhoog

“Bij een stand van 4-5 hadden we al 3 keer fout geserveerd. Onze betrokken trainer Martijn zijn hartslag ging weer omhoog en er kwam bijna stoom uit z’n oren. Vorig seizoen hebben we ook te vaak niet goed geserveerd. Nu bleef het team gelukkig rustig. Uiteindelijk werd Donitas omver gekegeld, begonnen ze steeds meer fouten te maken en daar profiteerde onze ploeg gretig van. De set werd met ruime cijfers gewonnen: 25-17”, laat Sophie ten Asbroek ons enthousiast weten.

Goede spel

Sophie: “Onder de aanmoedigingen van het US legioen konden we ons goede spel doortrekken en wonnen we uiteindelijk de laatste set met 25-16. In de kantine, onder het genot van bier en taart genoten we met de hele club na van de terechte overwinning. Nu kijken we met zijn allen weer vooruit. Aankomende week gaat ons bekeravontuur beginnen, in onze eigen Amstelcampus, tegen Utrecht en Spaarnestad. We hebben de smaak te pakken, we hebben er zin in. En publiek is van harte welkom!”

vrijetijdamsterdam.nl

We schreven al eerder over US! Misschien vind je het leuk om dit artikel ook te lezen.