Sensationele zege voor dames Pharmafilter US
Archieffoto: John van Geenen

US uitgeschakeld ondanks winst op landskampioen

Alsof ze zich geplaatst hadden voor de finale. Zo zagen de volleybalsters, de begeleiding en niet te vergeten de circa 200 toeschouwers er al jubelend uit toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje had geblazen. De volleybalsters van US hadden zojuist tijdens de halve finale van het bekertoernooi, in een spannende wedstrijd, doormiddel van een hecht collectief, een enorme drive en met de aanmoedigingen van een zeer fanatiek thuispubliek landskampioen VC Sneek met 3-2 verslagen. Helaas voor de Amsterdamse club was het niet genoeg voor het bereiken van de finale want de eerste ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor Sneek en zodoende plaatsten de Friezen zich voor de finale.

Foto: John van Geenen

Even leek het er nog op dat er een stunt in de lucht hing toen US de eerste set overtuigend naar de hand wist te zetten. Echter zorgde in de tweede en derde set enkele individuele kwaliteiten bij VC Sneek ervoor dat de tweede en ook de derde set naar de Friezen gingen. Het verlies van de derde set betekende voor US uitschakeling voor de finale, want Sneek kwam hiermee met de eerste wedstrijd meegerekend op vijf winnende sets en zodoende waren de Friezen niet meer in te halen. Dit betekende niet dat US gas terug ging nemen, integendeel. De ploeg van trainer Martijn Groenewegen straalde in alles uit te willen winnen van de regerend landskampioen en won daarna ook terecht de vierde en vijfde set en besloot daarmee volledig in stijl het bekersprookje.

Foto: John van Geenen

Voor de topdivisionist staat zaterdag alweer een competitiewedstrijd op het programma. US neemt het in een uitwedstrijd op tegen Veracles.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Averij voor US Volleybal 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam