Archieffoto: vrijetijdamsterdam.nl

Mogelijk mooi vervolg bekersprookje US

Vanavond staat de eerste halve finale wedstrijd in de beker voor de dames van US Volleybal op het programma. Amsterdams hoogst spelende volleybalteam hoopt het tot dusver goed verlopen bekersprookje een mooi vervolg te gaan geven in de wedstrijd tegen VC Sneek, de huidige kampioen van Nederland.

De ploegen starten om 20:00 uur in de Sneker Sporthal

De ploegen starten om 20:00 uur in de Sneker Sporthal met de eerste bekerontmoeting. Op 26 januari 2017 staat de return in Amsterdam Oost op het programma.  

Over US Volleybal

US (Universitaire Sportvereniging) Volleybal is een van de grootste volleybalverenigingen van Amsterdam. US Volleybal is opgericht in 1950 als onderdeel van een omnivereniging. In de loop der tijd zijn nieuwe afdelingen van de omnivereniging opgericht en andere afdelingen zelfstandig verdergegaan. Momenteel bestaat de omnivereniging, naast US Volleybal, uit de afdelingen US Badminton, US Basketbal, US Handbal en US Tafeltennis.

Van oorsprong is US Volleybal een studentenvereniging, maar halverwege de jaren tachtig is de strikte binding met de Universiteit van Amsterdam (UvA) verbroken. Op dit moment zijn veel leden student of afgestudeerd aan één van de Amsterdamse hogescholen of universiteiten.

De volleybalclub in Amsterdam was in het verleden actief op het hoogste niveau en heeft zelfs spelers geleverd aan het nationale team. Bekende spelers uit het verleden van US zijn onder andere Bert Aalbers, Geert Uffen en Ursul de Geer.

Het eerste herenteam van de vereniging speelt in de tweede divisie, de dames van het eerste spelen in de Topdivisie. In totaal heeft de vereniging ruim 240 leden, verdeeld over 11 damesteams en 9 herenteams. Thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdag in de Amstelcampushal in Amsterdam.

In 2003 is US Volleybal Jeugd (in een aparte vereniging maar onder leiding van US’ers) gestart met het opleiden van jeugd. Momenteel heeft US Volleybal Jeugd ongeveer 30 jeugdleden, variërend in leeftijd van 6 tot 14 jaar.

vrijetijdamsterdam.nl