Mannen en Vrouwen US kijken reikhalzend uit naar nieuw volleybalseizoen
Foto US tijdens het vorige seizoen. Foto: John van Geenen

Mannen en Vrouwen US kijken reikhalzend uit naar nieuw volleybalseizoen

De eerste dames- en heren teams van Volleybalclub US staan te popelen om te beginnen aan het nieuwe seizoen. De dames, uitkomend in de topdivisie, die vorig seizoen voor een sensatie zorgde door de halve finale van de beker te halen en hierin werden uitgeschakeld door de latere bekerwinnaar Sneek zijn alweer enkele weken in voorbereiding op de competitie. Naast het damesteam is ook de ambitieuze eerste herenploeg gestart aan de voorbereiding op een sportief sterk seizoen in de tweede divisie.

Dames 1

“We zitten nog midden in onze voorbereiding. De trainingen zijn al een tijdje van start gegaan en we hebben al meerdere piepjestesten overleefd. Helaas heeft ons team dit seizoen te kampen met wat blessures in de voorbereiding, maar zoals onze aanvoerster zegt: ‘niet klagen maar dragen en bidden om kracht.’ Twee weken geleden speelden we op zaterdag onze eerste driekamp in Borne tegen Alterno en Apollo. Deze wedstrijden hebben we winnend afgesloten. We weten waar we de puntjes op de i moeten zetten”, aldus Kelly Ackersmans, één van de speelsters van het eerste damesteam van US.

Apeldoornse driekamp

Kelly Ackermans: “Wij hebben afgelopen zaterdag ons tweede driekamp gespeeld in Apeldoorn tegen Dynamo D1 en Donitas D1. Ondanks de vele blessures blijkt ons team erg allround. Onze libero Ruth heeft bijvoorbeeld verdienstelijk haar debuut gemaakt als passer-loper! We verloren deze wedstrijden maar de uitslag vinden we niet belangrijk in de voorbereidingsfase.”

Teambuilding

Evenals vorig seizoen hoopt Amsterdams hoogst spelende volleybalteam ook dit jaar weer hoge ogen te gooien en zal teambuilding waarschijnlijk weer een belangrijke rol gaan spelen. ”We hebben een teamweekend gehad in Apeldoorn. We zaten in een blokhut. We begonnen met een Masterchef opdracht waarbij de groep in vieren was gedeeld en we verschillende leuke kookopdrachten hebben gehad en we heerlijk hebben gegeten. Daarna is de groep in tweeën gedeeld; een houthakploeg om een kampvuur te bouwen en een zingende afwasploeg. Bij het kampvuur hebben we afspraken gemaakt en de doelstellingen voor komend seizoen besproken, waarna het tijd was voor een gezellige pubquiz! Zondag hebben we een Jeu de Boules-toernooi gedaan en zijn ontsnapt uit een escape room. We hebben een fantastisch weekend gehad.”

Mannen en Vrouwen US kijken reikhalzend uit naar nieuw volleyseizoen
De dames van US op weg naar een uitwedstrijd tijdens het vorige seizoen.
Foto: US volleybal

Ambities bij de heren

Het eerste herenteam van US speelt het aankomende seizoen in de tweede divisie en de Amsterdammers hebben de ambitie om te promoveren naar de eerste klasse. Voor deze ambitie moeten nog wel wat stappen gezet worden. De herenploeg is allereerst op zoek naar een enthousiaste trainer/coach die verstand heeft van het spelletje en eventueel ingezet kan worden als speler/coach. Belangrijk is ook dat diegene goed bij de clubcultuur van de vereniging past. Zo heeft de vereniging gezelligheid hoog in het vaandel staan.

vrijetijdamsterdam.nl

VTA schreef al vaker over US. Wellicht ook leuk om te lezen! Klik dan hier.