Cupfighters Pharmafilter US Dames 1 door in de beker
Vorig seizoen strandde het bekeravontuur van US pas in de halve finale. In de uitwedstrijd tijdens die halve finale werd het gesteund door veel trouwe supporters.

“Na het mega succes van vorig seizoen, zijn we dit seizoen weer uit op een bekerstunt”, laat US-speelster Lisa de Groes, daags na de bekerwedstrijden van US Amsterdam weten aan Vrije Tijd Amsterdam. De topdivisionist speelde in een bekerpoule voor een plek in de volgende ronde en wist zowel tegenstander VV Utrecht als Spaarnestad met een overwinning aan de zegekar te binden.

VV Utrecht

“De eerste wedstrijd die US speelde was tegen Utrecht en werd in drie sets gewonnen. “De eerste set gingen we goed van start! We hadden Utrecht goed onder druk en met name onze service en de blokkering stond goed. We namen vroeg in de set al een ruime voorsprong en wisten de set te winnen met 25-15. De tweede set begonnen we minder maar al snel pakte we het goede spel van het begin weer op en wonnen we de wedstrijd uiteindelijk in drie sets”, aldus Lisa de Groes.

Spaarnestad

Lisa de Groes: “Doordat de dames van Utrecht de wedstrijd tegen Spaarnestad met 3-2 hadden gewonnen hadden wij nog 2 sets nodig om ons te plaatsen. Desondanks besloten we voor de volle winst te gaan. We begonnen scherp aan de wedstrijd. Dit pakte goed uit want we namen al snel in de eerste set de voorsprong. We konden het goede spel vast houden en wonnen de eerste set met 25-22. Ook aan het begin van de tweede set namen we snel een ruime voorsprong. Dit gaf Martijn de mogelijkheid om wat te wisselen. Aan het einde van de set hadden we een klein dipje, maar toch wonnen we met 25-18. Dit betekende plaatsing voor de volgende ronde. Toen verloren we de focus een beetje en verloren de volgende set maar uiteindelijk zetten we een tandje bij waardoor we de vierde set wonnen en het uiteindelijk 3-1 in ons voordeel.”

Volgende wedstrijd

De eerstvolgende wedstrijd voor US Amsterdam staat op zaterdag 28 oktober 2017 op het programma. Dan speelt de Amsterdamse volleybalploeg weer tegen VV Utrecht, maar dan uit in sportcentrum de Galgenwaard.