Amsterdammer Michael Sandifort en zijn dochtertje Julie Sandifort na de Knetemann Classic in 2015. Foto: Marieke Mink

Tijdrit tijdens Gerrie Knetemann Classic

Tijdritliefhebbers kunnen op zaterdag 10 september hun hart ophalen tijdens de 12e Gerrie Knetemann Classic. Op het einde van de routes van 75, 110 en 160 kilometer is er de mogelijkheid om een tijdrit over 2 km op het afgesloten wielerparcours van Sloten te rijden. De snelste tijdritrijders kunnen bij winst eeuwige roem vergaren en een proefabonnement (3 nummers) krijgen op Fiets of Procycling.

Cyclo-toeristische tocht

Behalve de tijdrit is de Gerrie Knetemann Classic een cyclo-toeristische tocht. Routes over 25 km, 45 km, 75 km, 110 km en 160 km gaan door het Groene Hart, ’t Gooi en langs de natuurgebieden van de Vinkeveense en Loosdrechtse plassen.

Vrouwen opmars

Tegenwoordig fietsen er steeds meer vrouwen. De organisatie van de Gerrie Knetemann Classic moedigt dit aan en houdt rekening met de behoeftes van fietsende vrouwen. Zo zijn er aparte kleedkamers en douches, wc’s bij de verzorgingsposten en de start en finishlocatie, aparte startmogelijkheid, tijdritklassementen voor vrouwen en speciale catering.

Ravitailleringsposten

Op de route ontvangen deelnemers uitgebreide bevoorrading. Op de routekaart staan de locaties. Per post zijn er fietsenstallingen, toiletten, sta-tafels, banken en draait er muziek. De verzorging op de posten bestaat uit water en isotone sportdrank, koffie en thee, fruit (bananen), koeken, energy repen en gels.

Motorbegeleiding & EHBO

Het motorbegeleidingsteam houdt mede de veiligheid in de gaten evenals het controleren van gedrags- en verkeersregels van de deelnemers. EHBO wagens op de route zijn te bereiken onder het telefoonnummer op het routekaartje. Wanneer een ambulance ter plaatse dient te komen, kunnen deelnemers en/of toeschouwers direct 112 te bellen.

Meer informatie

Meer informatie over deze fietstocht van ‘de Kneet’ vind je op de website van de organisatie.

vrijetijdamsterdam.nl