Golfbanen en -winkels in en rondom Amsterdam
Foto screenshot Facebook De Hoge Dijk

Op zoek naar golfbanen in Amsterdam? Wil je weten waar de golfwinkels in Amsterdam te vinden zijn? Golfen is een prachtige sport. Je levert bij deze sport zowel mentale als lichamelijke inspanning. Misschien denk je bij deze sport niet meteen aan een miljoenenstad als Amsterdam, maar toch leent onze hoofdstad zich uitstekend voor een leuk potje golf. In de stad zijn dan ook genoeg golfbanen en golfwinkels te vinden. We hebben een selectie gemaakt van de beste golfbanen en winkels.

Golfbanen in Amsterdam

In je eentje golf oefenen is leuk, maar samen spelen is nog leuker. In Nederland kennen we een leuke clubcultuur, als het om golf gaat. Ook kun je groepslessen volgen. Dat doe je door je aan te sluiten bij een golfbaan. In Amsterdam zijn er een paar bekende golfbanen, die zeker de moeite waard zijn.

Nieuw-West

Golfbaan Sloten

Golfbaan Sloten is de golfbaan, die is gelegen op het Sportpak Sloten. Het sportpark ligt aan de zuidwestrand van Amsterdam. De golfbaan zelf is een uitdagende 9-holes baan. In de omgeving zie je veel aantrekkelijke groenpartijen: het ligt tussen de bomen en sloten.

Natuurlijke obstakels en greens liggen verspreid door het hele park. De golfbaan werkt met nauwe en smalle fairways, waardoor de baan relatief lastig is en een hoge moeilijkheidsgraad heeft. Het is geen probleem als het weer niet meezit: er is een goed drainagesysteem aanwezig, waardoor er altijd gespeeld kan worden. En geloof het of niet, maar zelfs in Amsterdam kun je in de natuur spelen. De baan wordt namelijk omgeven door hazen, fazanten, eenden en kleurrijke parkieten.

Adres: Sloterweg 1034B

Noord

Golf Waterland

Ben je een fanatieke golfer? Of wil je juist kennismaken met deze sport? Dan is Golf Waterland waarschijnlijk het juiste adres voor je. Volgens de golfbaan zelf is dit ‘de gezelligste baan van Nederland.’ Dat klinkt als een grote belofte!

De golfbaan bestaat uit een Driving Range, oefenfaciliteiten, een 9 holes par 3 baan, een 18 holes Championship Course en een gezellig clubhuis. De baan is centraal gelegen: vanaf het Centraal Station Amsterdam ben je binnen 10 minuten op de golfbaan.

Om hier te kunnen spelen, heb je een lokale baanpermissie nodig. Daarnaast moet je basiskennis hebben van de golfregels en het spel. Een lage drempel om te kunnen spelen dus.

Adres: Buikslotermeerdijk 141

Weesp

Golfbaan Weesp

‘Leuk’, ‘spannend’ en ‘uitdagend’. Zo laat de golfbaan in Weesp zich omschrijven. Golf Weesp heeft een korte golfbaan met 9 tot 18 holes, par 3/4. De golfbaan ligt onder de rook van Amsterdam. Weesp valt tegenwoordig onder de gemeente Amsterdam en is maar een klein stukje reizen. Bij de golfbaan heerst een laagdrempelige en ontspannen sfeer. Daardoor voelt de beginnende of ervaren golfer zich snel op zijn of haar gemak.

Beginners, senioren en gevorderden kunnen hier een balletje slaan. De baan is qualifying en je speelt er zo’n 1,25 uur over 9 holes, of 2,5 uur over 19 holes. Op die manier kun je ook golfen als hobby, zonder aan de kampioenschappen mee te doen.

Adres: Basisweg 2

Zuidoost

De Hoge Dijk

Golfcentrum De Hoge Dijk is niet zomaar een golfbaan, maar een compleet centrum. De golfbaan telt 27 holes, en is onderdeel van golfclub Olympus. Naast de golfbaan is er een brasserie gevestigd, en kun je lid worden van de golfschool. Dit is de zogenoemde ‘Golfacademy’.

Je vindt hier lussen als Holendrecht en Bullewijk. Ze zijn ontworpen door een gerenommeerde golfarchitect. Daardoor is er een grote verscheidenheid. Holendrecht is vlak en open, terwijl Bullewijk juist glooiend en bebost is. De derde lus heet Abcoude en biedt negen par-3 en par-4 holes. Zo vind je veel afwisseling in het spel.

Bij De Hoge Dijk kun je terecht als je een ervaren speler bent, maar ook als je een beginner bent. Dan kun je gebruikmaken van de lessen van de Golf Academy. Van ‘s zomers tot ‘s winters kan hier tot zonsondergang worden gespeeld. Op De Hoge Dijk heb je dus bijna het hele jaar golfplezier.

Adres: Abcouderstraatweg 46

Golfwinkels in Amsterdam

Wie wil golfen, heeft de juiste uitrusting nodig. Gelukkig hoef je niet ver te reizen om de beste uitrusting van het land te vinden. We hebben enkele goede golfwinkels gevonden. Of je nu op zoek bent naar clubs, een golftas of een golfbroek: je vindt in Amsterdam alle spullen die je nodig hebt om het golfspel en het plezier in golfen te versterken. Natuurlijk voor een concurrerende prijs.

Nieuw-West

Jumbo Golf Amsterdam

Ben je op zoek naar golfuitrusting, dan heb je bij Jumbo Golf direct alles gevonden wat je zoekt. Dit is namelijk een van de grootste en meest geliefde golfwinkels van Nederland. Bij Jumbo Golf Amsterdam werken gediplomeerde adviseurs om je te helpen een keuze te maken uit bijvoorbeeld het assortiment golfclubs. Daarnaast is er een groot aanbod in golfkleding en golfschoenen.

Het leuke van deze winkel is dat je alle spullen zelf mag testen. Daarnaast profiteren klanten van gratis service en onderhoud. De winkel bevindt zich in Woonboulevard Westpoort en is van maandag tot en met zaterdag geopend.

Adres: Roesiel 16

Zuidoost

Hans Lemmens Golf National Fitting Centre

Hans Lemmens Golf National Fitting Centre is een bijzondere golfwinkel. Het is niet alleen een winkel, maar ook een plaats waar persoonlijke aandacht voorop staat. Custom fitting is een ervaring en een beleving, vindt Hans Lemmens. De adviseurs van deze winkel zorgen ervoor dat ervaren en beginnende golfers worden voorzien van een uitrusting die bij hen past qua lengte, lichaamsbouw en golfswings.

De fitting verloopt in meerdere stappen. Uiteraard als eerste de ontvangst: waar ben je naar op zoek en welke lengte, flex, gewicht en frequency zoek je? Daarna mag je rustig inslaan. Vervolgens vindt er een interview plaats. Wat wil je precies bereiken? Wat voor soort spel speel je? Dan wordt alle data verzameld in de Trackman en begint de fitting zelf. Er wordt een perfecte set indeling vastgesteld. Je kunt dan meerdere merken en modellen testen. Staat de perfecte set vast? Dan levert Hans Lemmens de order snel.

Hans Lemmens is leverancier van bekende merken, zoals Ben Hogan, Callaway, Ping, Mizuno en Cleveland Golf. Daarnaast zijn er nog vele andere merken verkrijgbaar.

Adres: Abcouderstraatweg 46