De Weesper Schaakclub 100 jaar!
Open Kampioenschap van Weesp

De Weesper Schaakclub is dé schaakclub van de stad Weesp. In 2023 vieren wij ons 100-jarig bestaan. Wij zijn bezig om een aantrekkelijk evenementen programma samen te stellen. De jubileumdatum is 7 november 2023.

Als schaakclub hebben wij op dinsdagavond onze wekelijkse schaakavond. Om 19.00 uur starten wij met de jeugd. Eerst krijgen zij instructie, en na een half uur speelt de jeugd de wekelijkse competitie.

Het enthousiasme onder de jeugdspelertjes is groot, maar helaas blijven ze niet lang bij ons. Als ze twaalf en veertien jaar oud zijn verschuiven de interesses, en ook de school maakt een grote aanspraak op de beschikbare tijd. De jeugdspelertjes zijn dus meestal in de leeftijd van zes tot veertien jaar. Om alles een beetje te kunnen managen, krijgen iedere vier schakertjes een vaste begeleider. Heel prettig.

Om 20.00 uur starten wij met de senioren competitie. Iedere week spelen wij een “klassieke” partij. Een aantal keer per jaar spelen wij ook snelschaak. Ook wordt er ge-bekert om de “Rapid” clubkampioen te bepalen. Heel spannend ….

Binnen de regio Amsterdam is er ook een regionale competitie met meer dan 20 clubs. Ook onze club heeft een team in deze regionale competitie. Deze competitie wordt georganiseerd door de Schaakbond Groot Amsterdam. Eén keer per jaar organiseren wij zelf het “Open Kampioenschap van Weesp”. Dit is een Rapid toernooi, waarbij de spelers van binnen en buiten de club kunnen deelnemen. De schakers spelen zeven ronden, van ongeveer een uur op een zaterdag in december.

Aan het begin van het schaakseizoen, in september, wordt landelijk de Schaak-off georganiseerd. Schakers die al een beetje kunnen schaken, kunnen daarbij de sfeer proeven op de club.

De Weesper Schaakclub 100 jaar!
Landelijk Schaak-off

Heel af en toe krijgen wij een verzoek om schaaklessen te geven aan een volwassen speler. Wij doen dat graag, maar helaas zijn er te weinig verzoeken om dit systematisch aan te pakken. Wel is Weesp flink aan het uitbreiden, met een nieuwe woonwijk, dus hopelijk verwelkomen wij binnenkort vele nieuwe schakers.

Heeft u zin in een potje schaken, kom dinsdagavond eens langs in het Lichthuis in Weesp.

Of kijk op onze website: https://www.weesperschaakclub.nl/