De nieuwste trend om fit te blijven: paaldansen in Amsterdam
Fotocredits: Pexels.com

Wist jij dat paaldansen in Amsterdam de nieuwste trend is om fit te blijven in Amsterdam? Heb jij je überhaupt weleens verdiept in deze vorm van dansen? Paaldansen is een vorm van dansen waarbij acrobatiek en dans worden gemengd. Er worden bewegende oefeningen gedaan rondom en hangend aan een paal die verticaal staat. Het paaldansen werd in de jaren tachtig vooral bekend. In die jaren verscheen de danspaal voor het eerst in Canadese stripclubs. Op dit moment is het op meerdere plekken mogelijk om te paaldansen in Amsterdam. We stellen een aantal paaldansclubs aan je voor!

Pole Dance Factory Amsterdam

De Pole Dance Factory Amsterdam is een paaldansclub in Amsterdam. Deze club heeft twee vestigingen in de hoofdstad. Er is een locatie in Amsterdam Noord en een locatie in Amsterdam Oost. Pole Dance Factory Amsterdam is in september 2013 opgericht. Er worden wekelijks meer dan 80 lessen gegeven. Er is niet alleen keuze uit paaldansen. Andere disciplines zijn bijvoorbeeld aerial silks, aerial hoop en stretching.

Visie

Bij deze paaldansvereniging staat plezier altijd voorop. Naar eigen zeggen is Pole Dance Factory Amsterdam de grootste paaldansstudio die we hebben in Nederland. Zowel kinderen als volwassen kunnen hier lessen komen volgen. Er worden lessen gegeven op zowel recreatief als professioneel niveau. De docenten worden omschreven als mensen die staan voor kwaliteit en professionaliteit. In combinatie met geschikte faciliteiten kunnen mensen daar de vruchten van plukken. Ze kunnen paaldansen leren in een ontspannen sfeer.

Adres locatie Oost: H.J.E. Wenckebachweg 6-V6

Adres locatie Noord: Digitaalstraat 12

Dance For Your Pole

De Amsterdamse Paaldansvereniging Dance For Your Pole bestaat uit drie unieke studio’s in dezelfde straat. Dit is in het centrum van Amsterdam. De activiteiten vinden plaats in studio’s met een bijzondere sport/dans vloer. In de ruimtes tref je trendy danspalen en andere benodigde accessoires voor paaldansen. Bij deze dansschool kun je eveneens terecht voor andere dansstijlen, luchtacrobatiek en Personal Training.

Ze stellen zich in meerdere opzichten te onderscheiden van andere clubs. Dit doen ze door de lessen die ze geven, workshops die worden gehouden en docenten die er rondlopen. Iedere docent is gecertificeerd en getraind in allerlei dansstijlen. Zij mogen tevens officieel aan de slag als personal trainer en paaldans coach.

Studio verhuur

Ben je zoekende naar repetitieruimte? Dan kun je rechtstreeks bij Dance For Your Pole een studio huren. Je kan deze ruimte vervolgens gebruiken voor lessen, repetities en/of professionele video opnames. Er zijn veel voorzieningen aanwezig. Zo is er een bijzondere ballet/ dans vloer. Er is een spiegelwand en er zijn kleedkamers. Ook is er een PA-geluid systeem met bluetooth aanwezig. Er kan gebruik gemaakt worden van Wi-Fi, keuken, toilet, ventilatie en verwarming. Op de website van deze onderneming lees je welke kosten er voor betaald moeten worden.

Adres 1: Tussen de Bogen 105

Adres 2: Tussen de Bogen 107

Adres 3: Tussen de Bogen 111

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam