Hockeyers Amsterdam geven viering lustrumjaar extra glans

Het eerste dames- en herenteam van Amsterdam (AH&BC) hebben afgelopen zondag de viering van het 125-jarige bestaan extra glans gegeven. Beide ploegen eindigde in de poule van de hoofdklasse hockey zaal op de eerste plek en reizen zo vol vertrouwen af richting Rotterdam, waar dit weekend de finale om de play-offs in de hoofdklasse hockey zaal op het programma staan.

Lustrumjaar

Zaterdag was het precies 125 jaar geleden dat de hockeyclub was opgericht en daarom werd er op deze dag het startsein gegeven voor een feestje. Vlak voor het Rijksmuseum op het Museumplein, waar het ooit voor de hockeyclub is begonnen, werd het lustrumjaar geopend met een bandy wedstrijd. Bandy is een balsport die op het ijs wordt gespeeld en is de voorloper van het ijshockey en veldhockey.

Marc Staal, de voorzitter van AH&BC, kreeg uit handen van Eric van der Burg, de Amsterdamse Wethouder van Sport een erepenning uitgereikt. Ook was er muziek en een optreden van een DJ.

 Activiteiten lustrumjaar

Het hele jaar zal voor AH&BC in het teken staan van het 125-jarige jubileumjaar. Zo worden er onder meer clinics, kampen en een spelletjes dag voor de jeugd georganiseerd. Volwassenen krijgen onder andere een 18 holes golftoernooi en Bierfest ‘voorgeschoteld’.

vrijetijdamsterdam.nl

Hockey dames Hurley vlak voor tijd onderuit tegen Bloemendaal 

Koploper Den Bosch geeft Hurley oorwassing 

6 puntenweekend ahbc

Amsterdam wint bronzen plak op hockey indoor toernooi