Kort nieuws: Ouderwets kickboksen in de Sporthallen Zuid 

In de Amsterdamse Sporthallen Zuid staat zaterdag 30 september weer ‘old skool’ een kickbokstoernooi op het programma. Tijdens Glory 45 kan het publiek genieten van getrainde vechtmachines die het tegen elkaar op gaan nemen. Er wordt geknokt binnen verschillende disciplines zoals het vedergewicht, zwaargewicht en lichtgewicht.

Remy Bonjasky en Melvin Mahoef

Kickboksen lijkt de laatste tijd weer in een opmars te zitten. Er is de nodige media aandacht voor. Ook voor het gevecht tussen Remy Bonjasky en Melvin Manhoef. Zij nemen het op zondag 29 oktober tegen elkaar op in Almere. Voor Bonjasky betekent dit zijn comeback in de ring. De drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix neemt het bij de World Fighting League (WFL) in Almere op tegen Melvin Manhoef.

Voor Manhoef is dit zijn laatste wedstrijd 

Voor Mahoef is dit zijn afscheidswedstrijd. Hij heeft besloten ermee te stoppen. Melvin Manhoef (Paramaribo, 11 mei 1976) is een Nederlands-Surinaamse kickbokser en MMA-vechter. Hij kwam uit bij onder meer de organisaties Strikeforce en Bellator MMA.

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Manhoef was van 10 september 2005 tot hij in 2007 tekende bij K-1 kampioen lichtzwaargewicht (tot 93 kilo) van de MMA-organisatie Cage Rage. Hij vocht in mei 2016 om de Bellator-titel in het middengewicht (tot 84 kilo) tegen regerend kampioen Rafael Carvalho, maar verloor op basis van een verdeelde jurybeslissing. Deze uitslag was niet onbetwist. Vijf grote MMA-media zagen Manhoef allemaal als winnaar. Vaste Bellator-commentator en analist Jimmy Smith sprak zijn afschuw uit over de jurybeslissing.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Kicksboksen: Mohammed Jaraya maakt zijn debuut tijdens Glory 51

Trainer Passenier wilt in 2018 gevecht tussen Hari en Verhoeven 

Relaxte persconferentie Hari en Gerges 

Amsterdams onderonsje tijdens Glory 51

Badr Hari gaat weer vechten tijdens Glory toernooi  

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam