Kickboksen: Mohammed Jaraya maakt zijn debuut tijdens GLORY 51

Kickboksen: Mohammed Jaraya maakt zijn debuut tijdens GLORY 51

“Jaraya gaat de strijd aan met Miles Simon in de weltergewichtklasse”

AMSTERDAM -GLORY, ‘s werelds grootste kickbokscompetitie, heeft vandaag aangekondigd dat het toptalent Mohammed “The Destroyer” Jaraya (uitkomend voor Nederland) zijn debuut maakt tijdens GLORY 51 SuperFight Series op zaterdag 3 maart in Rotterdam Ahoy. De 21-jarige vechtmachine heeft afgelopen weekend een overeenkomst ondertekend bij GLORY, bestaande uit meerdere gevechten verspreid over de komende jaren.

Jaraya’s tegenstander in de weltergewicht co-headliner is de Surinaams-Nederlandse vechter Miles “The Punisher” Simson (uitkomend voor Suriname), die tevens zijn GLORY-debuut maakt.

Tot nu toe vocht Jaraya in de lichtgewichtklasse, maar voor het eerst in zijn carrière gaat hij een stapje omhoog naar de weltergewichtklasse. “Weltergewicht is een nieuwe divisie voor mij en dat maakt me nog gemotiveerder. Ik heb slechts één missie en dat is iedereen verslaan”, zegt Jaraya over het toetreden tot een nieuwe gewichtsklasse. “Ik zal mijn tegenstanders laten zien waar mijn bijnaam voor staat. In deze gewichtsklasse zal ik nog sterker zijn dan ik al was en de weltergewichtvechters hebben een groot probleem nu ik er ben.”

Vanaf 17-jarige leeftijd heeft Jaraya op een hoog niveau gevochten en momenteel traint hij bij Team Colosseum in Utrecht. Bovendien mag hij voormalig GLORY-kampioen middengewicht Jason Wilnis en lichtgewichttalent Tyjani Beztati zijn teamgenoten noemen.

vrijetijdamsterdam.nl