Maarten Roestenburg is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DEF-Fire/Aristos. De geboren Amsterdammer was van 2010 tot 2014 ook al actief bij de Amsterdamse eredivisionist, maar vertrok toen na een ruzie met het bestuur. Beide partijen hebben inmiddels de strijdbijl begraven en willen gezamenlijk een nieuwe start maken, aldus de website handbalinside.nl.

“We hebben met veel verschillende trainers gesproken, maar het vinden van een geschikte kandidaat was ontzettend moeilijk”, meldt het bestuur van de Amsterdamse club tegen handbalinside.nl. “Maarten was vrij en inmiddels gingen we alweer geruime tijd normaal met elkaar om. Remco Kensen had hem enige tijd geleden gepolst en ook Maarten bleek open te staan voor een terugkeer. De keuze om hem te benaderen lag dan ook voor de hand.” Roestenburg was de afgelopen drie seizoenen hoofdtrainer bij het Haagse Hercules. Tijdens zijn tweede seizoen bij de Haagse eredivisionist wisten de oefenmeester en zijn ploeg bijna de winnaarspoule te bereiken. Afgelopen december verliet Roestenburg Hercules in goed overleg.

Afscheid

Tegenover het binnen halen van Roestenburg staat het vertrek van de huidige trainer Ken van Hasselt. Van Hasselt, neemt zaterdag met Aristos na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid van de Amsterdamse club. Van Hasselt behaalde met de club de doelstelling van handhaving in de Eredivisie. Samen met trainer/coach van Hasselt neemt Aristos aankomende zaterdag afscheid van zes spelers onder wie Tom van der Maas die al vanaf zijn vierde onafgebroken bij de Amsterdamse club actief is. De andere spelers van wie afscheid wordt genomen zijn Serge Ter Horst, Doug van Leeuwen, Bowie Nijdam, Remco Bakker en Ralph Weijden.

Opvallende namen

Van Hasselt heeft in zijn laatste wedstrijd die zaterdag tegen Targos Bevo op het programma staat twee opvallende namen geselecteerd. Frank Brasser en Rowin Krom zitten bij de selectie. “Beide spelers hebben veel inzet getoond het afgelopen seizoen. Vooral over de ontwikkeling die Rowin heeft doorgemaakt ben ik erg te spreken”, aldus Van Hasselt. De wedstrijd DEF-Fire/Aristos – Targos Bevo start aankomende zaterdag om 20:30 uur in de Aristoshal in Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams