Quincy Kompier! Foto: Luc van Leeuwen

“Een grote familie die voor elkaar door het vuur gaat”

De jonge handbalploeg van Aristos Amsterdam is momenteel verwikkeld in een sportieve strijd met als doel handhaving in de Eredivisie. Waar het qua resultaat in de competitie niet mee zat, boekte de ploeg van trainer Maarten Roestenburg in de eerste ‘play-off’ wedstrijd tegen Dios een terechte zege. VTA sprak met aanvoerder/keeper Quincy Kompier over het afgelopen seizoen, de kansen voor handhaving en de club Aristos in het algemeen.

Hoe was de wedstrijd tegen DIOS? Nu kunnen jullie ineens wel winnen?

Geen probleem Rik! De wedstrijd tegen DIOS was een gekke wedstrijd. We moesten aantreden met wederom een krappe selectie. Jeroen, Sep en ik waren afwezig. John was ziek. Kortom, een magere selectie. Al met al heeft het team wilskracht en beleving getoond, waardoor we hebben gewonnen terwijl we de hele wedstrijd achter hebben gestaan. Ik denk dat we gewoon goed presteren onder druk, haha.

Waar ligt de kracht van Olympia ‘89?

De kracht van Olympia ’89 ligt hem voornamelijk in het vormen van een collectief denk ik. Het zijn jongens die al jarenlang samen spelen en bereid zijn om door het vuur te gaan voor elkaar. Ze hebben ook twee lange opbouwers die het verschil kunnen maken van afstand.

Wat denk je? Blijft Aristos in de Eredivisie?

Ik heb er een goed gevoel over inderdaad, echter wil ik nu wel voorzichtig zijn met uitspraken. We spelen nu pas echt om de knikkers, dus we gaan niet op de zaken vooruit lopen. We hebben een goede start gemaakt. Nu is het zaak om deze vorm vast te houden.

De nummers 2 en 3 uit jullie poule spelen volgend seizoen sowieso geen Eredivisie?

Klopt inderdaad. Echter alleen BEVO en Aristos spelen op dit moment Eredivisie. De rest is periodekampioen uit de Eerste Divisie. Zij zullen dan dus gewoon blijven in de Eerste Divisie indien zij tweede en derde worden.

Staat Maarten Roestenburg volgend seizoen nog voor de groep of is hij niet te behouden? Even los van de parkeerverhoging, hoor…

Zover ik weet staat Maarten volgend jaar weer voor de groep. Hij blijft een Amsterdammer hè!

Zijn de Aristos Ultra’s nog iets van plan de aankomende periode?

Ik heb echt geen idee! Afgelopen jaar was het natuurlijk één groot feest de laatste wedstrijd. Ik denk dat als we dit jaar weer de best of two spelen, dat het nog grootser zal worden. Steeds meer clubs en personen vormen een vriendschap met Aristos en de Ultra’s. Ik ben net zo benieuwd als jij in ieder geval!

Hoe kijk je terug op de Eredivisie 2018/2019 met de selectie van Aristos?

Ik ga al mijn teamgenoten complimenten geven voor het afgelopen seizoen. We zijn vorig jaar zo goed als de hele basisselectie kwijtgeraakt. Daar hebben wij helaas ook niets voor terug gekregen in de vorm van spelers. Elke wedstrijd heeft deze ploeg geknokt en zijn we steeds beter gaan handballen. Alle clubs uit de Eredivisie en ook supporters van andere verenigingen complimenteren ons. Dat geeft veel voldoening. Of we dusdanig gegroeid zijn om in de Eredivisie te blijven zal nog moeten blijken.

Moet Aristos meer ambitie tonen?

Het is denk ik een tweestrijd. Ergens wil en moet je misschien zeker meer ambitie tonen. Meer trainen en meer voor de sport leven. Je beoefend immers gewoon een sport op Eredivisie niveau. Anderzijds is dit wel waar Aristos voor staat. De maatschappelijke carrière gaat voor sport. We willen daarnaast op niveau een balletje gooien en het vooral gezellig hebben. Tot nu toe gaat het al jaren goed. Never change a winning team of zo iets, toch?

Het mooiste moment dat jullie als team dit seizoen hebben meegemaakt?

Voor mij persoonlijk was het mooiste moment dat wij thuis van BEVO wonnen. Na de eerste verloren wedstrijden zag iedereen het somber in. Toen knalde we tegen BEVO uit de startblokken en wonnen we met 9 punten verschil. Dit was overigens ook de enige winstpartij in de reguliere competitie haha.

Is het lastig om je op te laden voor een training/wedstrijd na alweer een verloren wedstrijd?

Zover ik weet heeft niemand hier problemen mee gehad gedurende het seizoen. We wisten waar we aan begonnen en tot de dag van vandaag hebben we veel plezier met z’n allen. Het tweede team heeft zich veilig gespeeld in de Hoofdklasse, nu is het zaak om het eerste team in de Eredivisie te houden.

Heb je nog iets toe te voegen?

Ik denk dat het tot slot belangrijk is om te vermelden dat iedereen binnen de vereniging lof moet krijgen. Veel mensen zien niet hoe wij achter de schermen als vereniging zijnde hebben gestreden het afgelopen jaar. Elk team heeft elkaar dit jaar geholpen. Ontzettend veel jongens hebben dubbele wedstrijden moeten spelen. Van jongens uit het eerste tot het derde. De voorzitter moest zelfs zijn tenue weer aantrekken. Maarten en het bestuur zijn achter de schermen ontzettend druk bezig geweest met het regelen van andere zaken. Ik heb begrepen van een anonieme tipgever dat zij nu braces voor hun polsen hebben door het vele typen op WhatsApp. Kortom, we zijn één grote familie die voor elkaar door het vuur gaat, en dit gaat ons in de Eredivisie houden!

Vrije Tijd Amsterdam bedankt Quincy voor zijn tijd en antwoorden. En Aristos succes tijdens de laatste cruciale fase. Aristos speelt de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 20 april uit tegen Olympia ’89. Dit duel begint om 19:00 uur ’s avonds.

Interview door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam