Aristos Amsterdam degradeert uit de Eredivisie
Aristos Amsterdam voor de wedstrijd. Foto credits: Luc van Leeuwen

Aristos Amsterdam degradeert uit de Eredivisie

Het is over en uit voor Aristos Amsterdam in de Eredivisie. Om in aanmerking te komen voor de beslissende play-offs, moest Aristos de laatste thuiswedstrijd tegen Olympia ’89 / DOS ’80, niet alleen winnen, ook moest er een minimaal verschil van acht doelpunten behaald worden. Uiteindelijk stapte de opponent uit Oss met een 26-35 uitzege van het speelveld in Amsterdam-West.

Geen goede resultaten Aristos Amsterdam

Ondanks dat er dit seizoen vrijwel geen goede resultaten werden geboekt, lieten spelers, coach, en bestuursleden van Aristos al meerdere malen doorschemeren dat het afgelopen jaar niet als ‘verloren seizoen’ betiteld kan worden.

Nieuwe en jonge aanwas van spelers

In tegendeel, de ‘blauw/gele’ ploeg getraind door Maarten Roestenburg bestond dit jaar veelal uit een nieuwe en jonge aanwas aan spelers, doordat enkele oudere en dragende spelers andere keuzes maakte in hun (sportieve) carrière. De teamspirit bleef echter optimaal.

Handbal in de eerste divisie

Wellicht biedt een nieuw seizoen op een lager niveau weer nieuwe perspectieven voor de cultuurclub uit de hoofdstad. De blauw/gelen uit Amsterdam-West komen aankomend seizoen uit in de eerste divisie. Handbalvereniging Aristos Amsterdam speelt haar thuiswedstrijden in de Aristoshal in Amsterdam. De thuiswedstrijd beginnen doorgaans om 21:00 uur ’s avonds.

VTA Sport

Lees ook: Volendam blijft op titelkoers