Ik hoop dat de bond hier wat van leert, want dit kan gewoon niet
Quincy in actie! Foto: Luc van Leeuwen

“Ik hoop dat de bond hier wat van leert, want dit kan gewoon niet”, aldus Aristos keeper Quincy Kompier over de handbal bond die veel te lange tussenpauzes inplande tussen de beslissende play-off wedstrijden van Aristos om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen.

De jonge ‘blauw/gele’ handbalploeg uit Amsterdam-West knokte de voorbije weken voor alles wat het waard was, met wisselende resultaten. Zodoende wordt het op zaterdag 18 mei een hels karwei om zich veilig te spelen in de Eredivisie.

In aanloop naar dat cruciale en waarschijnlijk zenuwslopende laatste treffen in de Aristoshal sprak VTA Sport met Aristos-aanvoerder Quincy Kompier, over de vorige wedstrijd en de aankomende wedstrijd der wedstrijden.

Hoe was de wedstrijd van Aristos tegen Dios?

Het was een lastige wedstrijd. Door het verlies tegen Olympia rest ons maar één ding, en dat is werken aan ons doelsaldo. DIOS is gewoon een geslepen ploeg waar je niet zomaar van wint. We begonnen ietwat slordig en keken meteen tegen een achterstand aan. Langzamerhand kwamen we beter in ons spel en richting de rust kwamen wij op voorsprong. In de tweede helft hebben wij deze voorsprong kunnen uitbouwen tot een verschil van maximaal 7 doelpunten meen ik. Uiteindelijk win je met 6 verschil. Het is beter dan één verschil, maar we balen wel dat wij niet verder hebben kunnen uitlopen.

Wie was in jouw ogen in de vorige wedstrijd de beste Aristos speler?

Zo, goede vraag! Ik denk dat we als collectief een goede wedstrijd hebben neergezet, maar als ik toch één of twee spelers moet opnoemen, zou ik kiezen voor Reinder Woudstra en Max Ouderland.

Aristos speelde deze nacompetitie poule op 23 maart, 20 april en 7 mei een wedstrijd. De laatste wedstrijd vindt plaats op 18 mei. Loopt het niet helemaal lekker bij de bond of is dit gebruikelijk?

Om heel eerlijk te zijn, en dit zal mij waarschijnlijk niet in dank worden afgenomen, is het gewoon een puinhoop bij het NHV. Het officiële schema was krankzinnig. 23 maart de eerste wedstrijd. Vervolgens heb je een maand vrij en mag je tijdens Pasen 2 wedstrijden spelen. Vervolgens weer een maand wachten en dan je laatste en beslissende wedstrijd spelen. Tijdens Pasen was de hal van DIOS te heet waardoor de wedstrijd verzet werd naar 7 mei. Ik hoop dat de bond hier wat van leert, want dit kan gewoon niet.

Hoe vaak trainen jullie tussen de wedstrijden door?

Wij trainen twee keer in de week twee uurtjes lang. Veel jongens, waaronder Rowin Krom, zijn ook nog te vinden in het krachthonk.

Zaterdag 11 mei speelt de nr 1 uit de poule Olympia ’89 tegen de nummer 3 DIOS. Zelf zijn jullie vrij. Gaat Roestenburg jullie aankomende tegenstander analyseren?

Of Maarten de aankomende wedstrijd van Olympia gaat analyseren weet ik niet. We hebben recent nog tegen ze gespeeld en hebben ook de laatste wedstrijd op film.

Als Olympia zaterdag wint is het bijna ‘mission impossible’ voor Aristos om in de Eredivisie te blijven? Of zit ik er nu naast? Zijn er nog ontsnappingsmogelijkheden?

Voor ons is het te hopen dat DIOS natuurlijk wint van Olympia. Echter houden wij wel rekening met winst voor Olympia en dat ons inderdaad een hels karwei te wachten staat. Wij zullen met grote cijfers van Olympia moeten winnen de 18e, om door te stoten naar de Play-Offs tegen Bevo 2. Zwaar zal het zeker worden, maar niets is onmogelijk. Als Liverpool met 4-0 thuis van Barcelona kan winnen na een 3-0 nederlaag, waarom zouden wij dan niet thuis dik kunnen winnen met ons publiek erachter? Ik heb er in ieder geval zin in!

Hoe was de klusjesdag? Heeft de hele selectie mee lopen timmeren?

De klusjesdag is goed verlopen. Vrijwilligers en clubleden hebben hun steentje bijgedragen.

Is er nou al een keer een bommetje ontploft binnen de selectie of is de sfeer nog steeds helemaal top?

Er is geen bom ontploft binnen de selectie, en dat zal ook niet gebeuren. Aan het begin van het seizoen wisten alle spelers waar zij voor tekende. Iedereen is zich er ook van bewust dat degradatie nog nooit zo dichtbij is geweest. Desondanks gaan wij er van uit dat we zullen handhaven.

Is er al bekend of er volgend seizoen nieuwe spelers naar Aristos komen? En gaan er nog spelers weg?

Naar mijn weten zullen er geen spelers echt vertrekken. Qua nieuwe spelers durf ik ook geen uitspraken te doen. Ik denk dat op beide gebieden het er van af zal hangen of wij handhaven of niet.

Wie wordt er landskampioen bij de vrouwen? VOC of Quintus?

Ondanks dat ik vind dat Quintus een topseizoen draait (Europees gezien en bekerwinst), ga ik er van uit dat VOC de titel binnen zal slepen. De eerste wedstrijd is al gewonnen, waardoor ik er van uit ga dat zij hem ook over de streep gaan trekken.

Door: Rik Verkaik

Nieuw: reageer onderaan de pagina op dit artikel!

VTA Sport