Aristos-trainer Roestenburg na overwinning:
Vreugde bij Aristos na de eerste competitiezege. Foto: Aristos Amsterdam / Luc van Leeuwen

Aristos-trainer Roestenburg na overwinning: ”We waren op alle fronten beter”

Aristos Amsterdam heeft zaterdagavond de eerste officiële competitiezege van het seizoen geboekt. In de Aristoshal won de ploeg van trainer Maarten Roestenburg in de derde speelronde van de Eredivisie met 31 – 19 van tegenstander Cabooter Gr HandbaL Venlo.

Het was een meer dan terechte zege

Volgens de oefenmeester van de Amsterdamse ploeg was het een meer dan terechte zege. Roestenburg: ”We waren op alle fronten beter. Tien minuten voor tijd heb ik ze nog gespaard ook de tegenstander door jongens van ons tweede speelminuten te gunnen. Voor ons heeft doelman Wouter Mantoua zijn debuut gemaakt. Hij is vorig seizoen over gekomen van SV De Blinkert. We zijn erg blij dat hij zijn debuut heeft kunnen maken.”

Heer en meester

Tot aan de eerste 15 minuten ging het gelijk op waarna we zijn uitgelopen, kijkt de trainer tevreden terug op de overwinning. ”Vanaf de 15e minuut zijn we weggelopen van ze. Tweede helft vond ik Venlo erg slordig. Onze dekking stond daarentegen als een huis. We hebben 19 goals tegen gekregen en er 31 gemaakt, dat zegt ook wel wat. Gister waren we gewoon heer en meester. Punt uit. Op alle vlakken echt veel beter dan de tegenstander”, aldus Roestenburg.

Aristos-trainer Roestenburg: "we waren op alle fronten beter"
Tegenstander Venlo kwam met de spelersbus van Eredivisie voetbalclub VVV naar Amsterdam.

Aristos staat nu vijfde in de Eredivisie handbal bij de mannen

Aristos staat nu op plek 5 in de stand van de Eredivisie. Aankomend weekend gaan de ‘blauw/gelen’ op bezoek bij Oosting E&O in Emmen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Aristos knokt zich naar eerste punt eredivisie