VT wonen&design: “Het is geweldig voor een redactie om je fans te ontmoeten”

VT
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Dit weekend kunnen woon- en design liefhebbers in de RAI Amsterdam een bezoekje brengen aan de VT wonen&design beurs. De befaamde beurs op het gebied van wonen en design startte afgelopen dinsdag. Vrije Tijd Amsterdam bracht een bezoekje en stelde een aantal vragen aan de organisatie.

Kun je eens toelichten wie de organisatoren van de VT wonen&design beurs zijn?

“De bekende woonbladen VTWonen, Eigen Huis&Interieur, WONEN Landelijke Stijl, Stijlvol Wonen en Ariadne at Home zijn de organistoren van de beurs. Samen vertegenwoordigen zij een enorme fan schare van woonliefhebbers.”

Wat is de achterliggende gedachte om deze woonbeurs te organiseren?

“Het is geweldig voor een redactie om je lezers (fans) te ontmoeten. Daarnaast is het voor een woonconsument heel fijn om alles voor jouw woonvraag bij elkaar onder één dak te vinden. Door inspiratie en fun, te combineren met praktische informatie, ontstaat een ideale mix om met je woning aan de slag te gaan.”

De hoeveelste editie is het dat deze woonbeurs wordt georganiseerd?

“Dit is de 27e editie. In 1992 werd de eerste editie geopend.”

VT wonen&design: “Het is geweldig voor een redactie om je fans te ontmoeten” VT wonen&design: “Het is geweldig voor een redactie om je fans te ontmoeten”

Kun je iets vertellen over het programma dat de bezoekers kunnen verwachten?

“Naast de ruim 200 woonexperts kan de bezoeker live door de levensechte woonhuizen van de Woonmagazines wandelen. Er zijn lezingen van experts, 1:1 adviezen met professionele interieurstylisten, sanitair adviseurs en architecten. Te veel om op te noemen. Ook leuk zijn de vele instawalls waar veel bezoekers voor|mee op de foto gaan om te delen op social media.

De stands bij de VT wonen&design beurs zijn altijd zo prachtig en uitnodigend ingericht. Kan je iets over de creatievelingen vertellen die deze stands inrichten?

Bij woonmerken gaat het altijd om een sfeerplaatje. Daarvoor doen alle creatievelingen erg hun best. Datzelfde geldt voor de woonhuizen. De stylisten van de woonbladen bedenken met elkaar een sfeer|stijl. Gaan volop shoppen, zoeken bijpassende woonmerken en toveren dat tot een onvergetelijke inrichting. Heel bijzonder en je gaat gegarandeerd met veel nieuwe ideeën naar huis.”

Kan je al een tipje van de sluier van de laatste woontrends oplichten?

“Jazeker, de trend op kleurgebied is aardse tinten. Dit geeft een zacht, warm en comfortabel gevoel. Als je het wat pittiger wilt, zijn de spicy colors uit India een mooie combinatie. Goud als accent zie je overal. Als pootjes onder een stoel, als knopje aan een lamp. In glans of mat. Heel chique.

Gebrand hout is hot, shades in het plafond, op de vloer of als raamdecoratie zie je steeds meer. Domotica om zaken in en rond je huis per app te kunnen bedienen is niet meer weg te denken. En heel leuk vind ik zelf is de revival van oude modellen in een nieuw jasje.

Vaak ter gelegenheid van een jubileum trekken merken een oud model speakers, prullenbak, bank van de plank en geven daar een nieuwe twist aan. Old meets new.”

VT wonen&design: “Het is geweldig voor een redactie om je fans te ontmoeten”

In welk opzicht onderscheidt deze woonbeurs zich van andere beurzen?

“Nergens anders zie je zoveel wooninspiratie samen als op de VT wonen&design beurs. Ik durf te stellen dat het uniek in de wereld is dat je door vijf levensechte huizen kunt lopen die naar de laatste trends, smaakvol zijn ingericht. VTWonen viert dit jaar haar 55 jarig bestaan met heel veel leuke extra’s. Elke dag een meet&greet met de stylisten die je kent uit het programma, rondleidingen door de 3 woonhuizen en workshops.”

Hoe werkt het als woonliefhebbers een bezoekje willen brengen?

“Je kunt naar vtwonen.nl/tickets om een e-ticket te kopen.”

Hebben jullie nog iets toe te voegen?

“Als je plannen hebt om te verhuizen of in je bestaande huis aan de slag te gaan om het weer op te frissen, kom dan vooral naar de VT wonen&design beurs. Voordat je het weet is het weer voorbij en heb je spijt dat je niet bent geweest.”

Interview door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: een rondje Artis tijdens homoseksualiteit in het dierenrijk