Vol trots lanceert H&M haar nieuwste designer collectie
H&M in de stad. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vol trots lanceert H&M haar nieuwste designer collectie

Jeremy Scott werd geboren in Kansas City, Missouri, en behaalde in 1996 een diploma Fashion Design aan het Pratt Institute. Hij verhuisde naar Parijs, waar hij zijn carrière begon met zijn eigen merk Jeremy Scott. De daaropvolgende jaren werkte hij mee aan de start van de modellencarrière van Devon Aoki, werkte hij samen met Christian Louboutin en Stephen Jones en ook Karl Lagerfeld liet zich positief over hem uit.

Scott keerde in 2002 terug naar de VS waar hij zich vestigde in Los Angeles. Zijn ontwerpen werden bijzonder geliefd bij tal van popsterren — Rihanna, Katy Perry, Miley Cyrus, Madonna, Björk en Nicki Minaj, om er maar een paar te noemen. Vandaag is Jeremy Scott een heus popcultuuricoon, en zijn ontwerpen en creaties zijn wereldwijd bekend. In 2008 werkte hij samen met sportkledingfabrikant Adidas en lanceerde hij een felbegeerde footwear- en kledinglijn. Zijn ontwerpen werden een echte hit binnen de high-fashion streetwear.

In oktober 2013 werd Jeremy Scott benoemd tot Creative Director van MOSCHINO — en gaf hij het prestigieuze merk een nieuwe look, gezien door de ogen van een Amerikaan met op McDonald’s geïnspireerde kleding en accessoires, op snoeppapiertjes lijkende avondjurken en heel veel gouden details. Slechts twee jaar later ging de documentaire “Jeremy Scott: The People’s Designer” in première in het Grauman’s Chinese Theatre in Hollywood. Die avond liet Scott als eerste modeontwerper ooit zijn handafdruk achter in het iconische cement buiten het theater. Hij werd daarbij vergezeld door zijn muze en vriendin Katy Perry.

Begin 2018 werd bekendgemaakt dat Scott samen met MOSCHINO een exclusieve collectie met H&M zal lanceren.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Amsterdam Denim Days 2018 – foto album

Vorig artikel: Ajax selectie onderweg naar Lissabon voor CL kraker tegen Lissabon

Volgend artikel: Groen licht voor nieuwe Hema van miljardair Marcel Boekhoorn