Studio Sabine Staartjes zorgt voor spectaculaire presentatie ‘Blended by the Night’
Design by Sabine Staartjes, Mua by Leonie Schuurman en Hair by Kim Sandee. Photocredits: Peter van der Wal
Studio Sabine Staartjes zorgt voor spectaculaire presentatie ‘Blended by the Night’

Jeetje mina, wat was dat een kleurrijke, creatieve en vrolijke bedoening vrijdag in de Amsterdamse Supperclub. En wat een vakwerk. Op de Singel 460 verscheen een groot aantal enthousiaste modellen om de nieuwste collectie ‘Blended by the Night’ van Fashion Designer Sabine Staartjes te tonen. “Deze modellen versterken de kleding en de kleding versterkt de modellen. Die reacties kreeg ik na afloop en het leuke is dat dat mijn bedoeling ook was. Daar denk ik al bij na tijdens het ontwerpen. Ik vind diversiteit belangrijk”, aldus Sabine Staartjes na afloop van de zeer vrolijk ogende show in de stijlvolle Amsterdamse nachtclub.

Studio Sabine Staartjes presentatie ‘Blended by the Night’
Videocredits: El Osie / Music DJ’s Osie Square

Sabine Staartjes, kleding, accessoires en sieraden ontwerper die in 2012 startte met haar label Studio Sabine Staartjes presenteerde vrijdag onder het toeziend oog van vele hartstochtelijk klappende mode toeschouwers aan de stadse grachtengordel haar nieuwste kleurige, originele en zeer diverse collectie ‘Blended by the Night’.

“Het was fantastisch. Zo veel liefde echt een bad vol liefde. Te gek gewoon. Er waren echt heel veel mensen. De modellen en de andere leden van de organisatie hebben het top gedaan. We hadden ter afsluiting na de presentatie nog een feestje. Ik werd door iedereen gefeliciteerd en bedankt. Ik heb heel lang met mensen staan praten en toen was het ineens voorbij. Ik wilde ook nog lekker dansen maar daar ben ik niet eens aan toegekomen. Maar dat vind ik helemaal niet erg”, blikt Sabine Staartjes trots terug op het feest rondom de officiële presentatie van haar nieuwste collectie en iedereen die daar aan heeft meegewerkt.

Studio Sabine Staartjes zorgt voor spectaculaire presentatie ‘Blended by the Night’
Model: Sensemielja Letitia Sumter. Design by Sabine Staartjes, Mua by Leonie Schuurman en Hair by Kim Sandee. Photocredits: Jose Chan

De gepassioneerde fashionliefhebber werkt ook voor klanten op maat. Artiesten zoals Edsilia Rombley, Amanda van Effrink, Faya Lourens, Stijn Fransen, Boris de Lange, Shay Kreuger, Yentl en de Boer en Omri Tindal dragen allen kleding ontworpen door Sabine Staartjes en stelen daarmee de show in de bijzondere, opvallende en unieke kledingstukken.

Sabine laat zich inspireren door invloeden vanuit de urban scene, de jaren ’80 en high class invloeden. Haar ontwerpen zijn origineel, contrast- en kleurrijk, zitten comfortabel en zijn niet trendgevoelig. Ze is altijd bezig met ontwikkelen van nieuwe technieken, combinaties en handwerken. Originaliteit staat hoog in het vaandel en Staartjes gaat ten alle tijde opzoek naar iets wat nog niet bestaat. Een belangrijk aspect in haar collecties is dat alle kleding ‘one-of-a-kind’ is.

Staartjes zoekt de grens op tussen draagbaar en kunst. Contrasten en tegenstrijdigheden staan centraal. Zo bestaan haar ontwerpen niet alleen uit stof, maar zie je veel materialen in de kleding. “Ik heb zelf de kleding ontworpen en we hebben het helemaal zelf gemaakt. Dat zijn aspecten die het bijzonder maken. Het is echt een ding van Studio Sabine Staartjes. We maken alles binnen mijn atelier. Er wordt niks geproduceerd in een ander land en alles komt uit Amsterdam. De gehele collectie wordt bij mij onder 1 dak gemaakt. Materialen gebruiken we op een manier dat we niks hoeven weg te gooien. Ik vind het belangrijk hoe dingen gemaakt worden en dat het tot stand komen op een eerlijke manier gaat”, aldus Sabine Staartjes.

Studio Sabine Staartjes zorgt voor spectaculaire presentatie ‘Blended by the Night’
Model Elio Heres. Design by Sabine Staartjes, Mua by Leonie Schuurman en Hair by Kim Sandee. Photo credits: Jose Chan

Met de nieuwe collectie borduurt de Amsterdamse Fashion Designer met haar team voort op haar geheel eigen stijl uit eerdere collecties. “Ik noem een collectie nooit oud of nieuw. Het leuke is dat kenners na afloop hebben aangegeven dat ik een flinke vooruitgang heb geboekt. Sabine, je ziet echt dat je stappen hebt gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Je hebt er een schep bovenop gedaan met jouw eigen stijl waarin je verder bent gegaan”, laat Sabine weten over de vele reacties na afloop van de show in de Supperclub.

Er zit zelfs een jas bij in de collectie waar drie kwart jaar aan is gewerkt

“Er zit zelfs een jas bij die bestaat uit allerlei soorten Denim. Dat is echt vakwerk. Daar zit drie kwart jaar werk in van héél veel mensen. Die jas geeft goed aan waar Studio Sabine Staartjes voor staat. Ik doe het niet alleen maar met zo ontzettend veel lieve mensen om me heen. Zij helpen mij te excelleren en het leuke is dat ik hun ook weer vooruit kan helpen tijdens de carrièreweg die zij aan het bewandelen zijn.

Studio Sabine Staartjes staat voor het verbinden van elkaar en het combineren van materialen op een duurzame manier. De meest onmogelijke materialen worden gecombineerd. Ik maak het mezelf daarmee heel moeilijk. Maar toch is dat fantastisch om te doen”, aldus Sabine Staartjes.

Het gaat erom dat iedereen gelukkig is

De nieuwe collectie, het label Studio Sabine Staartjes, maar ook de denkwijze van Sabine gaan zelfs verder dan alleen het vakwerk. “Ik irriteer me al jaren aan het feit dat in bepaalde omgevingen alleen maar witte mensen te zien zijn. Witte mannen in pak. Dan denk ik kom op zeg jongens Nederland is niet meer wit. Is dit land überhaupt wel alleen wit geweest? Diversiteit is belangrijk en dan bedoel ik niet alleen blank en zwart maar ook man en vrouw en alles wat er tussenin zit.

Het is tijd dat we met zijn allen weer aardig zijn tegen elkaar. Kijk bijvoorbeeld op Twitter wat er allemaal voor onaardigs over elkaar wordt geschreven. Echt, waarom zo onaardig? Het gaat erom dat iedereen gelukkig is. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee telt. Die hele gedachtegang zit in deze nieuwe collectie.”

Er zijn een aantal verkooppunten waaronder een webshop

De collectie is verkrijgbaar via haar winkel aan de Swammerdamstraat 60h in Amsterdam of via haar webshop: www.sabinestaartjes.com/webshop. Ook bij de FAC shop in Amsterdam en bij Priester in Den Haag wordt het label verkocht. De Amsterdamse studio en shop zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van negen uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl