Hudson's Bay
Al het personeel droeg zwart maar waren toch uniek aan elkaar gekleed. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Hudson’s Bay: ‘HEY AMSTERDAM! WE ZIJN GEOPEND’

‘HEY AMSTERDAM! WE ZIJN GEOPEND’, staat er treffend op de officiële website van het luxe en stijlvolle warenhuis Hudson’s Bay dat vanmorgen aan het Rokin in Amsterdam haar eerste van de tien vestigingen in Nederland opende. Het grote verkoophuis, dat door velen wordt vergeleken met de Bijenkorf, opent naast Amsterdam vestigingen in Leiden, Den Haag, Rotterdam, Almere, Breda, Den Bosch, Maastricht, Tilburg en Zwolle.

“De vestiging aan het Rokin bestaat uit vier panden met eigen ingangen. Twee panden naast elkaar, één geheel voor dames en één geheel voor heren, met elk eigen roltrappen zijn alleen via de -1 verdieping, waar tassen en schoenen te vinden zijn, met elkaar verbonden. Los staat het pand met woninginrichting ‘De Hudson Bay Heritage store’, te bereiken via de uitgang aan de achterzijde van de panden die aan het Rokin staan. Binnenkort wordt er aan het Rokin nog een pand met een kinderafdeling geopend”, vertelt één van de bezoekers ons enthousiast enkele uren na de officiële opening.

Hudson's Bay
Hudson’s Bay van de binnenzijde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Service in producten

Het Canadese bedrijf Hudson’s Bay heeft een app om een personal shopper te reserveren. “Smaakvol”, vervolgt de bezoeker als we het hebben over de uitgestalde assortimenten jeans en “ze hebben een heuse denim deskundige die uitleg geeft en ter plekke je spijkerbroek inkort, een horlogemaker, een nagelbar en dames- en herenkappers.”

We constateren de bevindingen van de bezoeker zelf ook. Hudson’s Bay heeft een indrukwekkend en gevarieerde keuze aan voeding & lifestyle producten. “Het is Retro en modern en dat zij aan zij. Van ouderwetse houten ronde afwasborstels en instant camera’s tot goudkleurige draadloze koptelefoons en speakers. Stroopwafels en organische thee staan naast jam, bubbels van Moët en kurkumasapjes. Je kunt er trouwens ook keukenmachines, servies, bestek, speelgoed en planten kunt kopen”, aldus de bezoeker die we kort na de opening spreken.

Hudson's Bay
Het interieur was smaakvol ingericht.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Merken

Hudson’s Bay heeft een gigantisch aanbod van merken in huis. Kleding, zonnebrillen, rugzakken, sneakers, accessoires en woninginrichting, het aanbod is ambitieus te noemen. Het wordt interessant om te volgen of het winkelend publiek de weg naar het Rokin vaker zal gaan nemen.

De winkels zijn ruimtelijk ingedeeld. Zoek je wat? Er is genoeg winkelpersoneel die je kan helpen. Het personeel, herkenbaar aan de badge met Hudson’s Bay, hoeft niet alleen op de eigen afdeling te blijven, maar kan de klant begeleiden door mee te lopen naar een hoger of lager gelegen afdeling. Bij de feestelijke opening, was het winkelpersoneel zwart gekleed en het leuke was dat zij niet dezelfde outfits droegen. Sommige personeelsleden sprongen er echt uit en waren op geheel eigen wijze artistiek gekleed.

 

Hudson's Bay
Het personeel droeg zwart als kleur maar had allemaal unieke outfitjes aan.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

 

Ron Blaauw

Bij Hudson’s Bay Amsterdam – de overige filialen krijgen een La Place – is het restaurant van Ron Blaauw en dan weet je dat het niet even een snelle hap wegwerken is. Nacarat heet het à la carte restaurant van de 49-jarige chef en is bereikbaar via de laatste roltrap van de damesafdeling. Het restaurant, waar je ook terecht kunt voor alleen een kop koffie, heeft grote ramen dat aan beide kanten prachtig uitzicht geeft over de dakgevels van de stad.

Amsterdam heeft er met de panden van Hudson’s Bay, naast het prachtige pand van ‘Scheltema, boekverkopers sinds 1853’ en de nieuw aangelegde artistieke fontein weer een publiekstrekker bij. Zo wordt het Rokin langzaam weer toonbaar en een genot voor het winkelend publiek.

vrijetijdamsterdam.nl

Wist je al dat we een aparte Fashion-pagina hebben?