FASHION INSIDE OUT op Bos en Lommerplein
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

FASHION INSIDE OUT op Bos en Lommerplein

Zondag 24 juni transformeert WOW onder de titel FASHION INSIDE OUT het Bos en Lommerplein in Amsterdam West van een marktplein tot een futuristisch en duurzaam mode-spektakel met allerlei workshops en activiteiten voor jong & oud, die het publiek bewust maken van de noodzaak tot verduurzaming van de mode-industrie.

“Neem wat kleding en plastic shoppers mee want er zijn diverse workshops waarbij je samen met grote modetalenten je eigen kleding kan vermaken of upcyclen, bijvoorbeeld met behulp van zwerfafval, plastic fruitverpakkingen of supermarkttassen. Verf je T-shirts Indigoblauw met kleurstoffen uit planten, vraag persoonlijk stijl en recycle-advies van stylisten, doe een tour langs sustainable shops in West met kenners van Fashion Revolution en doe mee aan een grote kledingruilactie”, aldus de organisatie van het modespektakel.

De toekomst van mode, de nieuwste snufjes op het gebied van fashion

In een expositie verspreid over twee winkelruimten ontdekken de aanwezigen alles over de toekomst van mode, de nieuwste snufjes op het gebied van fashion, technologie en de kansen van virtuele mode voor verduurzaming. Maar ook over de mindset die nodig is voor verandering. Hoe verander jij je koopgedrag? Hoe pas jíj je kledingkeuze aan? En met welk kledingstuk ga jij een langdurige persoonlijke relatie aan? Die vragen passeren onder andere de revue. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire modeshow op een wel heel bijzondere catwalk waarop het publiek zelf ook een belangrijke rol krijgt toebedeeld.

Juist de jonge generatie ontwerpers dragen in belangrijke mate bij aan innovatie en de vernieuwing van de discipline en kunnen een impuls geven aan de transformatie van de mode-industrie. Modeontwerpers zelf nemen zelf steeds vaker het voortouw. Het jonge modetalent in WOW toont zich ook zeer betrokken en vindt het belangrijk om met hun ontwerpkracht bij te dragen aan een betere wereld en een schonere, eerlijkere mode-industrie.

WOW wil tijdens het festival de aandacht vestigen op de potentie van jonge generatie

WOW wil tijdens het festival de aandacht vestigen op de potentie van deze jonge generatie en hun belang voor de modewereld en de rest van de stad blootleggen.

WOW opent een week voorafgaand aan het evenement, op vrijdag 15 juni, een tijdelijke winkel op het plein, met mode, kunst en designproducten. In de nieuwe WOW Store vind je stoffen, keramiek, sieraden, jassen, tassen, vazen en meubels met een verhaal. Ook zijn er wisselexposities met kunst en mode direct uit de ateliers van jonge labels zoals Karim Adduchi, Sophie Hardeman en Schepers Bosman.

Het meest recente werk van opvallende en prijswinnende ontwerpers

WOW FASHION INSIDE OUT toont het meest recente werk van opvallende en prijswinnende ontwerpers, waaronder Amber Jae Slooten (geb. 1993, Chicago), Eduardo Leon (geb. 1989, Peru/Italië), Linda Plaude (geb. 1991, Letland), Lisa Konno (geb. 1992, Amsterdam), het duo Schepers Bosman (Sanne Schepers, geb. 1989, Heerlen en Anne Bosman, geb. 1988, Amsterdam) en Timna Weber (geb. 1988, Innsbruck). In de tentoonstelling doen zij radicale voorstellen die afwijken van de standaard in de huidige mode-industrie.

Wow heeft al grote modeontwerpers in huis gehad

Sinds de oprichting van WOW heeft mode er een grote rol gespeeld. Door het Artist in Residence programma heeft WOW grote modeontwerpers in huis gehad waaronder Karim Adduchi, Winde Rienstra, Sophie Hardeman en de deelnemers van het event. WOW FASHION INSIDE OUT vindt plaats tijdens het WeMakeThe.City festival en is onderdeel van We Make M-ODE waarin WOW vanuit Stadsdeel West de krachten bundelt met M-ODE en VondelCS.

vrijetijdamsterdam.nl