Dirk Reynders nieuwe directeur Amsterdam Fashion Institute
Photocredits: AMFI

Dirk Reynders nieuwe directeur Amsterdam Fashion Institute

Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) heeft een nieuwe directeur. Dirk Reynders gaat per 1 februari 2019 in de hoofdstad aan de slag bij het gerenommeerde mode-instituut dat onderdeel is van de Hogeschool van Amsterdam. De Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) is verheugd over zijn komst. Dat nieuws heeft AMFI via haar eigen website kenbaar gemaakt.

Dirk Reynders

‘Dr. Dirk Reynders (Bilzen, 1980) is een ervaren spreker en (gast)docent in binnen- en buitenland. Hij heeft zijn sporen voornamelijk verdiend op het vlak van media en (visuele) communicatie. Momenteel is de Vlaming onder andere docent Visuele communicatie aan de Belgische Luca School of Arts en de Nederlandse Zuyd Hogeschool. Aan laatstgenoemde hogeschool is Reynders eveneens programmaleider van het internationale masterprofiel Intercultural Media & Innovation. Bij de Luca School of Arts is hij opleidingshoofd van de afdeling Beeldende Kunsten.

“Vol energie en passie wil ik het geweldige team medewerkers van het AMFI ondersteunen in hun ambities, om verder te groeien en zich internationaal te profileren op het gebied van kunst, creatieve technologie en ondernemerschap”, aldus Reynders.

Reynders promoveerde in 2012 cum laude aan de Vrije Universiteit Brussel (Media- en Communicatiewetenschappen). Eerder had hij twee masters afgerond: Film studies and visual culture aan de Universiteit van Antwerpen en Visual culture (cum laude) aan de Vrije Universiteit Brussel’, is te lezen in het bericht van AMFI.

Bij het AMFI volgt Reynders Irene Sparreboom op, die tot 1 juli 2018 de directeur van het AMFI was.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Amsterdam Fashion Week keert terug op Museumplein