Deze grote modemerken kun je vinden in Amsterdam
In de P.C. Hooftstraat zijn vele bekende modemerken te vinden. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Als jij een echte fashionliefhebber bent dan zit je in Amsterdam goed. De stad heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur, shopping en uitgaan, maar ook op fashiongebied doet Amsterdam niet onder voor Berlijn of Parijs. Steeds meer grote modemerken vestigen zich in de stad en dat is goed nieuws voor fashionista’s! In dit artikel geven we een overzicht van de mooie modemerken die je in Amsterdam kunt vinden.

Modemerken in Amsterdam

Armani

Het Italiaanse modehuis Armani, naar Giorgio Armani, heeft talloze kledinglijnen uitgebracht en winkels over de hele wereld. Liefhebbers van Armani kunnen vanaf dit jaar hun hart ophalen in de stad. In het voormalige gebouw van de Rabobank wordt binnenkort de Armani Exchange geopend.

Balenciaga

Het Spaanse modehuis Balenciaga is bij het grote publiek vooral bekend vanwege de iconische Balenciaga tas. In de winkel in de P.C. Hooftstraat kun je echter ook uitstekend terecht voor fashionable outfits voor zowel mannen als vrouwen.

Calvin Klein

De Amerikaanse Calvin Klein is ook een grote naam in het fashionlandschap. Calvin Klein is vooral heel bekend vanwege de parfums en jeans, maar het merk heeft diverse couture lijnen uitgebracht die in de winkel te bewonderen zijn.

Dior

Dior is een wereldwijd bekend modemerk van Christian Dior. Naast de Armani Exchange zal ook Dior binnenkort te bezoeken zijn op de Dam. Het merk betrekt het oude kantoor van ABN AMRO.

Dolce&Gabbana

Dolce&Gabbana is het merk van twee Italiaanse modeontwerpers: Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Het merk heeft wereldwijd veel winkels met diverse kledinglijnen. In de P.C. Hooftstraat vind je de Amsterdamse winkel van Dolce&Gabbana.

Gucci

De Gucci winkel in de P.C. Hooftstraat is al lange tijd onderdeel van het straatbeeld. Het Italiaanse modehuis is de laatste jaren aan het rebranden en is nu vooral bekend vanwege de geek chic look en de iconische accessoires.

Isabel Marant

In de P.C. Hooftstraat vind je ook de winkel van Isabel Marant: de Franse fashion designer. In deze winkel ben je aan het goede adres als je op zoek bent naar stijlvolle outfits met een rock chic of boho vibe.

Mart Visser

De designer van eigen bodem heeft uiteraard ook een fashionstore in de hoofdstad. Aan de Paulus Potterstraat vind je de exclusieve winkel van Mart Visser waar je voor nu alleen nog terecht kunt voor haute couture.

Tommy Hilfiger

Ook het Amerikaanse modehuis Tommy Hilfiger is vertegenwoordigd in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Dit merk is vooral bekend vanwege de sportieve lijnen en de samenwerkingen met talloze hiphop artiesten.

Versace

Versace mag natuurlijk niet ontbreken in de P.C. Hooftstraat. Het Italiaanse modehuis heeft een fantastische reputatie vanwege de altijd opvallende designs.

Jouw look stylen

Met deze mooie merken in de stad is het vanaf nu geen enkel probleem meer om de ideale look samen te stellen. Ben je nog op zoek naar mooie accessoires om jouw look compleet te maken? Breng dan eens een bezoek aan Chrono24. In deze webshop vind je de mooiste stijlvolle horloges van kwaliteitsmerken als Hublot, Rolex, Seiko en Cartier. Maar op het gebied van fashion in Amsterdam vind je uiteraard ook genoeg shops om jouw look te stylen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Louis Vuitton, Michael Kors, Louboutin, Prada, Fendi of Cartier in de P.C. Hooftstraat of struin langs de winkels in de 9 straatjes voor