Bruidsjurk kopen in Amsterdam? Dit zijn de beste winkels
Aquarel Hanny Porton 2022

Wanneer je gaat trouwen, is een bruidsjurk kopen een van de belangrijkste zaken. Je weet misschien nog niet helemaal wat je wilt, of je weet juist precies wat je wilt, maar je weet nog niet waar je je droomjurk kunt vinden. Een bruidsjurk vinden is zo gemakkelijk nog niet. Daarom kun je je het best laten adviseren in een bruidswinkel, door mensen die echt verstand hebben van jurken en van trouwen. In metropool Amsterdam vind je genoeg goede plekken om een bruidsjurk te kopen. We hebben de beste winkels op een rijtje gezet.

Zuid, oost, centrum

Amsterdam-Zuid

I Do I Do Luxury Bridal & Evening wear

I do I do is a meer dan 30 jaar een begrip in Amsterdam. Deze winkel werkt met meer dan 17 merken en heeft contracten met verschillende designers, waardoor het mogelijk is om een jurk te vinden die precies bij de bruid past. De winkel is gevestigd in Amsterdam-Zuid.

Marijn Arkauer is de drijvende kracht achter de winkel. In 2003 nam ze de zaak over, om met bruiden aan de slag te gaan om een geschikte outfit te vinden. Ze werkt met collecties van bekende en onbekende merken. Arkauer heeft een achtergrond in de retail, waar ze op inkoopafdelingen werkte. Die ervaring combineert ze nu met haar droom: het runnen van een bruidswinkel.

Enkele bekende merken die je kunt vinden bij I do I do zijn onder meer Claes Iversen, Spose di Gio, Andrea Hawkes, Anna Georgina en Eliza Jane Howel. Bij deze bruidswinkel is het een goed idee om van tevoren een afspraak te maken, zodat Marijn of haar medewerkers je kunnen helpen met passen.

Volgens Marijn Arkauer is het moment dat een bruid haar jurk vindt, een twinkeling in haar ogen krijgt, en er ontroering te zien is bij vriendinnen en familie, een bijzonder moment. Zelfs na 17 jaar. Dat moment probeert ze dan ook iedere keer weer te vinden, op het moment dat een toekomstige bruid de jurk aanpast.

I do I do is een bruidswinkel die is gevestigd in één van de bekendste winkelstraten van onze hoofdstraat: de Beethovenstraat. Heb je je jurk gevonden? Loop dan gerust verder door deze straat, waar je vele kwaliteitswinkels zult vinden.

Adres: Beethovenstraat 103

Atelier Edwin Oudshoorn Bridal

Het bruidsatelier van Edwin Oudshoorn wordt gerund door Edwin zelf, samen met zijn partner Nick. Na vele jaren couture jurken te hebben gemaakt voor bruiden, kwam Oudshoorn op het idee om een zogenaamd ‘Made to Order’ label te beginnen. Dat houdt in dat bruiden zelf een jurk kunnen samenstellen, en Oudshoorn deze op maat maakt.

Met de achtergrond in couture, wilde Edwin Oudshoorn een lijn creëren die wat toegankelijker was dan de couture jurken. Een breder publiek kan nu aansluiting vinden bij het atelier van Edwin en Nick. Veel bruiden vinden het lastig om een couture jurk voor te stellen vanaf het begin: de tekentafel. Daarom willen Edwin en Nick het mogelijk maken om al bestaande bruidsjurken aan te passen, om alvast het gevoel te krijgen dat bij deze jurken hoort.

Naar eigen zeggen gebruiken Edwin en Nick vooral kwaliteitsmaterialen. De heren schrijven niets mooiers te vinden dan het moment dat een klant haar jurk vindt. De jurk moet niet alleen mooi gevonden worden, maar de bruid moet er echt verliefd op worden. Dat is de drijfveer achter het Atelier Edwin Oudshoorn Bridal.

De winkel werkt vooral op afspraak. Dat is ook logisch, want er komt maatwerk bij kijken. Maatwerk is het sleutelwoord voor deze winkel. Oudshoorn maakt al sinds 2005 couture en nu is het werk van zijn hand voor een groot publiek beschikbaar. Je vindt de winkel aan de Overtoom in Amsterdam. Deze straat ligt in het stadsdeel West in Amsterdam. Het ligt tussen de Stadhouderskade en de Amstelveenseweg.

Adres: Overtoom 150

Amsterdam-Oost

Maziana bruidsmode

Maziana Bruidsmode is een bruidswinkel, exclusief voor haar. De winkel heeft een ruime collectie aan trouwjurken. Variërend van traditioneel, modern en chique tot extravagant. Je vindt hier jurken uit eigen ontwerp. Daarmee zijn de aangeboden jurken ook exclusief bij deze winkel te koop.

Je kunt bij Maziana niet alleen een jurk kopen, maar eventueel ook een jurk huren. Om een goede keus te kunnen maken, is het belangrijk dat je je laat adviseren in de winkel. Daarom werkt Maziana Bruidsmode uitsluitend op afspraak. Je kunt op iedere dag van de week bij Maziana terecht. Ook op zondag.

Het shoppen kan online al beginnen. Op de instagrampagina van Maziana vind je de collectie voor 2022. Zie je een jurk die je bevalt en die je graag wilt passen? Dan kun je geheel vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie. De winkel maakt dan een pasafspraak met jou.

Of je nu op zoek bent naar een fairy tale princess jurk, een mermaid silhouette, of dat je een curvy bride bent: voor iedere vrouw wil deze bruidswinkel iets aan kunnen bieden. Satin Chic is uiteraard ook een optie. Maziana is een diverse winkel, waar de bruidsjurken naar eigen zeggen met liefde en zorg zijn ontworpen. Zo kan iedere vrouw schitteren in haar bruidsjurk.

Maziana Bruidsmode is gevestigd aan de Molukkenstraat. Dit ligt in de Indische buurt. Vanuit deze straat kun je ook de oversteek maken naar Zeeburg. Het ligt vlakbij het Sumatraplantsoen en het Obiplein. 

Adres: Molukkenstraat 85D

Amsterdam-Centrum

Robin Uitgaansmode

Robin Uitgaansmode is een winkel waar je niet alleen bruidsjurken vindt, maar ook cocktailjurken en galajurken. Omdat dit artikel over een bruidsjurk kopen in Amsterdam gaat, beperken we ons tot de bruidsjurken.

Robin wil zich vooral focussen op betaalbare bruidsmode. Een mooie jurk moet immers voor iedereen betaalbaar zijn. Ondanks het segment betaalbaar is, vind je hier toch jurken met een glamour uitstraling. Zoek je een klassiek witte bruidsjurk? Of ga je liever voor iets moderns? Kies je voor een chic ivoorkleurige bruidsjapon? Of toch liever een gekleurde bruidsjurk? Je vindt hier een grote verscheidenheid aan bruidsmode, voor een betaalbare prijs.

Deze winkel bestaat al meer dan dertig jaar. De winkel heeft een zeer grote collectie aan lange en korte jurken. Je vindt de jurken in de kleinste maat, 28, tot in de grotere maten, zoals maat 53. De jurken zijn ontworpen om de vrouwelijke curven tot hun recht te laten komen.

Wil je zeker weten dat je de jurken kunt passen? Dan is het een goed idee om van tevoren een afspraak te maken. De winkel is op alle dagen open, behalve maandag en zondag. De vaste klanten van Robin Uitgaansmode komen uit allerlei windstreken: Nederland, België en Duitsland.

De winkel heeft een collectie met meer dan 1500 jurken, en wordt wekelijks aangevuld met nieuwe jurken. In de winkel zelf vind je ook jurken die niet op de website staan. Een bezoekje brengen kan dus zeker de moeite waard zijn. Je vindt de winkel aan de Amstelstraat. Deze straat ligt in Amsterdam-Centrum tussen het Rembrandtplan en de over de rivier de Amstel gelegen Blauwbrug. Hier vind je onder meer de Stopera.

Adres: Amstelstraat 23